Συνεχίζονται οι αλλαγές στα ονόματα των ευρωβουλευτών που εκλέγονται στη νέα Ευρωβουλή όσο προχωρά η καταμέτρηση των σταυρών. Οι διαφοροποιήσεις διαπιστώνονται κυρίως στους ευρωβουλευτές που εκλέγονται από την Ελιά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ).

Μέχρι στιγμής, με καταμετρημένο το 48,86% των σταυρών, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς την πρώτη θέση κατέχει πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης και τη δεύτερη ο Παντελής Καψής. Πριν από ένα 24ωρο, με καταμετρημένο περίπου το 35% των σταυρών, τις θέσεις στην Ευρωβουλή από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς έδειχνε να κερδίζουν οι Παντελής Καψής και Εύα Καϊλή. Ένα 24ωρο αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προπορεύεται του Παντελή Καψή με 4.500 ψήφους και η Εύα Καϊλή ακολουθεί τον Παντελή Καψή, υστερώντας 1.000 ψήφους από τον δεύτερο και 5.500 ψήφους από τον πρώτο.

Στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ την πρώτη θέση τώρα κρατεί ο Νότης Μαριάς υπερέχοντας περίπου 3.000 ψήφων του Γιώργου Ρωμανιά. Η συγκεκριμένη πρωτιά, που αντιστοιχεί και στη μοναδική θέση στο Ευρωκοινοβούλιο για το κόμμα, εναλλάσσεται συνέχεια μεταξύ των δυο ανδρών, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα εκτίμησης για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί με την καταμέτρηση του 100% των σταυρών.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ οι αλλαγές μέχρι στιγμής δεν αφορούν τα πρόσωπα, αλλά τη σειρά με την οποία εκλέγονται.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος δείχνει να κερδίζει «έδαφος» και έχει πλέον «ανέβει» στην τέταρτη θέση προτίμησης των ψηφοφόρων. Συγχρόνως, μειώνεται συνέχεια η διαφορά μεταξύ του καθηγητή Κώστα Χρυσόγονου και του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Πλέον ο Ν. Χουντής υστερεί του Κ. Χρυσόγονου μόλις 1.000 σταυρούς, και ακολουθεί ο Στέλιος Κούλογλου, υστερώντας μόλις 270 ψήφους του Ν. Χουντή. Επίσης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δείχνει να έχει «πέσει» από την τέταρτη στην πέμπτη θέση υστερώντας μόλις 630 σταυρούς του Γ. Κατρούγκαλου.

Στην πρώτη θέση παραμένει ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη η Σοφία Σακοράφα και στην τρίτη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βρίσκεται και πάλι σήμερα στην πρώτη θέση, και έπονται η Μαρία Σπυράκη με διαφορά 11.355 ψήφων, η Ελίζα Βόζενμπεργκ με διαφορά 1.200 ψήφων, ο Γιώργος Κύρτσος με διαφορά 4.000 ψήφων και τελευταίος ευρωβουλευτής που εκλέγεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στη Χρυσή Αυγή, στο ΚΚΕ και στο Ποτάμι οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται είναι συγκεκριμένα ονόματα από την αρχή, καθώς η διαφορά τους από τους επόμενους είναι αρκετές χιλιάδες ψήφους.

Στη Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός και Γιώργος Επιτήδειος.

Στο Ποτάμι εκλέγονται ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μιλτιάδης Κύρκος.

Στο ΚΚΕ εκλέγονται ο Κων/νος Παπαδάκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.