«Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν “καλής θέλησης” της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική» τόνισε o Στέλιος Πέτσας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στην Τουρκία. «Δεν θα έχει κανένα  άλλο στόχο παρά μόνο να ρετουσαριστεί η εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς της» πρόσθεσε.

«Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια σε μια ειλικρινή πολιτική αποκλιμάκωσης από την πλευρά της γείτονος. Απαιτείται σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκής επιλογή, και όχι ως σημαία ευκαιρίας» διεμήνυσε. «Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού. Η Ευρώπη, όμως, δεν είναι αφελής» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε, η Τουρκία αφενός συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφετέρου μιλάει γενικά και αόριστα για πρόθεση διαλόγου με την Ελλάδα.

«Είναι προφανές ότι ταλανίζεται από το άγχος των κυρώσεων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου. Τα ίδια άλλωστε έκανε και πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Όμως, με λόγια της τελευταίας στιγμής, δεν πείθει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νίκου Δένδια με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν τηλεφωνικά πριν από λίγη ώρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως τονίζεται και σε σχετική ανάρτηση του ΥΠΕΞ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

TAGS