«Δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση»

Μαριάς: Έχει λάβει ποσοστά μειοψηφίας από τον ελληνικό λαό


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2014
14:06
27/05/2014
«Δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση»
3
loading

«Για εμένα δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση», δήλωσε την Τρίτη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Real FM.

«Έχει μεν τη δημοκρατική νομιμότητα, δηλαδή έχει 153 βουλευτές –και για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει πρόταση μομφής. Από την άλλη, υπάρχει και το ουσιαστικό θέμα, αυτό που ονομάζουμε όλοι πολιτική νομιμοποίηση, δηλαδή αν είναι αποδεκτή επί της ουσίας από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και δεν είναι, καθώς έχει λάβει ποσοστά μειοψηφίας από τον ελληνικό –όμως στο πλαίσιο ευρωεκλογών», σημείωσε.

Ο κ. Μαριάς πρόσθεσε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις ευρωεκλογές που ξέραμε. Και δεν είναι ίδιες διότι στην Ευρώπη συνολικά έχουν εφαρμοστεί τα μνημόνια και τα μνημόνια ήταν επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα 2/3 μέσω τρόικας. Άρα οι ευρωεκλογές αυτές έκριναν εάν θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ και των μνημονίων που εκτελούνται από συγκεκριμένες εθνικές κυβερνήσεις ή όχι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar KITRINOS

  Απο τους λιγους σοβαρους εναπομειναντες πολιτικους, ανεξαρτητως κομματος η' χωρου

 2. avatar Liana

  η λογική ήταν η πρώτη που σκότωσαν οι καρεκλοκένταυροι νδ πασοκ με την διαφθορα που τους πνίγει.

 3. avatar Ανδρεας

  Ωραία άποψη από κάποιον που νομίζει πως μπορεί και έχει το δικαίωμα να μην απαντά στο γιατί έπεσαν τα ποσοστά του κόμματος των ψεκασμένων...Κι αν η πολιτική λιτότητας έκριναν πως δεν γίνεται , γιατί σε άλλες χώρες δεν ψήφισαν ναζί στην Βουλή, γιατί στην Ιταλία ο Ρεντζι με την πολιτική του βγήκε μπροστά και γιατί εσείς με το 3 % εμμένετε να ζείτε στην κοσμάρα σας, πως καταδίκασαν την λιτότητα, δεν έχουν νομιμοποίηση κλπ;
  Δεν μας λες όμως οι βόρειοι που ψήφισαν συντηρητικά, πως θα αλλάξουν γνώμη;
  Όλο παραλτες είστε τελικά, το 3 % που δεν δέχεται πως....έχασε ποσοσστα μιλάει για νομιμοποιήσεις;Που ζητεί ο Πάνος τώρα συνένωση όλων των δεξιών υπό το άρμα του; Γιατί να είναι αυτός ο αρχιβοσκος όμως;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει