Ικανοποίηση για την πρωτιά με διαφορά από τη ΝΔ επικρατεί στην Κουμουνδούρου, ωστόσο τα σχόλια είναι συγκρατημένα μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και μέχρι στιγμής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετούνται δημοσίως δεν έχουν θέσει θέμα εθνικών εκλογών.

Σχετική ικανοποίηση επικρατεί στη Συγγρού, όπου βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς από τα αποτελέσματα των exit poll βλέπουν ότι το άθροισμα της ΝΔ και της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ ξεπερνά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη αντίδραση στη Συγγρού ήταν ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών από αυτή την εικόνα, ωστόσο περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές «οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές ούτε αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κυβερνητικός συνασπισμός (ΝΔ-Ελιά ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνει ποσοστό που εγγυάται τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Προβληματισμένα είναι τα κομματικά στελέχη από το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής που αγγίζει το 10% ( σύμφωνα με τις εκτιμήσεις).

Στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η ΕΛΙΑ άντεξε, ενώ κατήφεια επικρατεί στο Ποτάμι που πόνταρε σε υψηλότερα ποσοστά, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ που περιορίζεται έως 2,5%.

Από τη ΝΔ ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «η πρωτιά έχει μεν μια σημασία, αλλά πολιτικό μήνυμα ανατροπής δεν βγαίνει», ενώ ο Ν. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως: «Υπάρχει ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη».