Πέντε δήμαρχοι εξελέγησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου από τον α΄ γύρο, ενώ άλλοι τρεις αναμένεται να εκλεγούν τη δεύτερη Κυριακή.

Στο δήμο Βιάννου ο Παύλος Μπαριτάκης με το συνδυασμό «Βιάννος Ανανέωση Τώρα» εξελέγη εκ νέου δήμαρχος, συγκεντρώνοντας το 61,52%.

Για δεύτερη φορά εξελέγη ο Ζαχαρίας Καλογεράκης δήμαρχος στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, με ποσοστό 52,43%.

Στο δήμο Μαλεβιζίου από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο Κώστας Μαμουλάκης που με καταμετρημένα τα αποτελέσματα σε 47 από τα 49 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει ποσοστό 79,71%.

Ο Γιάννης Μαστοράκης είναι ο νέος δήμαρχος Χερσονήσου, επικεφαλής της κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία Φιλόξενος Δήμος» με ποσοστό 51,05%.

Ο Μανόλης Κοκοσάλης, εξελέγη δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων με 50,59%.

Οι αναμετρήσεις της επόμενης Κυριακής αφορούν :

Στο δήμο Ηρακλείου θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Κουράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες» που συγκέντρωσε ποσοστό 40,99% σε 260 από τα 264 τμήματα, θα αναμετρηθεί με το Βασίλη Λαμπρινό επικεφαλής της «Δύναμης πολιτών» που συγκέντρωσε ποσοστό 28,17%.

Στο δήμο Γόρτυνας ο Νίκος Σχοιναράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» με ποσοστό 38,02% θα αναμετρηθεί με τον Μιχάλη Δαριβιανάκη επικεφαλής του «Γορτύνιου Αγωνιστικού Κινήματος» που συγκέντρωσε 34,39%

Στο δήμο Φαιστού η Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη με το συνδυασμό «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» που συγκέντρωσε 41,74% θα αναμετρηθεί με το Γιώργο Αρμουτάκη του συνδυασμού «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Φαιστού» που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 30,64%.