Για σαφές σημάδι αποδοκιμασίας των ελλήνων ψηφοφόρων στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Guardian, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών, σε άρθρο με τίτλο «Οι έλληνες ψηφοφόροι εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στη λιτότητα».

Οι Έλληνες «ψήφισαν μαζικά υποψηφίους που διαφωνούν με το πρόγραμμα εκταμίευσης (bailout)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Guardian, προσθέτοντας πως οι εκλογές δίνουν μια πρώτη γεύση για της ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Πέρα από το προβάδισμα της Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, στέκεται στα ποσοστά που φαίνεται να λαμβάνουν ο Ηλίας Κασιδιάρης στο δήμο Αθηναίων και ο Ηλίας Παναγιώτας στην Αττική, τονίζοντας πως πρόκειται για «επιπλέον σοκ» για τη δικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά επειδή το ακροδεξιό κόμμα, με σύμβολο που θυμίζει σβάστικα, βρίσκεται στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και έχει ήδη δει και τους 18 βουλευτές του να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για “καθοδήγηση και συμμετοχή” εγκληματικής οργάνωσης», υπογραμμίζει ο Guardian.