Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου, επισήμανε τα εξής συμμετέχοντας στο ντιμπέιτ των κυρίων υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές, το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

– Η Αττική μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης και ευημερίας

* Οι πολίτες της Αττικής έχουν χορτάσει από πολυτελή φυλλάδια με έργα, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

*Η Αττική πρέπει να γίνει μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης και ευημερίας.

* Μέσα από ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, εκπονούμε χρηματοδοτικά και θεσμικά μέσα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

* Προτεραιότητες είναι η προστασία των αδύναμων με πολιτικές κατά της ανεργίας, συνέργειες με ευρωπαϊκά προγράμματα, εξασφάλιση της λαϊκής κατοικίας, εξάλειψης της παιδικής φτώχειας, υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων για την τρίτη ηλικία. Να μην προστεθεί ούτε ένας ακόμα άνεργος, άστεγος.

– Η αντίφαση του απερχόμενου περιφερειάρχη: ολιγωρία και αδιαφορία

* Η αντίφαση της απερχόμενης αρχής: ολιγωρία σε ζητήματα σκουπιδιών και κοινωνικής πολιτικής με το επιχείρημα ότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενώ όταν δεν εφαρμόζει τους νόμους και τις αποφάσεις -ακόμα και τις ευρωπαϊκές- για τους ΧΥΤΑ, «τότε σφυρίζει αδιάφορα».

– Όχι στις νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων

* Εξέφρασε την αντίθεσή της σε τοποθέτηση νέων μονάδων επεξεργασίας στις ήδη υπάρχουσες και τόνισε την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του σχεδιασμού. Ζήτησε να τεθεί χρονοδιάγραμμα με κλίμακα απομείωσης των απορριμμάτων για τη Φυλή.

– Άμεση αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υποχωρούν οι ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), ενώ στη χώρα μας θα έπρεπε να είχε ήδη αναθεωρηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.

– Οι αφίσες θα κατέβουν τη Δευτέρα

Καυτηρίασε την εναντίον της μομφή ως υποκρισία στο συγκεκριμένο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και δεσμεύθηκε ότι η πόλη θα καθαρίσει από αφίσες την επομένη των εκλογών.