Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα»

«Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:20
24/09/2020
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα»
81
loading

«Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης, έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη» τόνισε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρούμε αποστάσεις, να ακολουθούμε την ατομική υγιεινή και να φοράμε μάσκα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο ιός είναι παρών και πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του, αλλάζοντας όμως σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Το κάνουμε για να προστατέψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και όσους αγαπάμε, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και τον καθένα. Γατί αυτό που σε έναν 20άρη μπορεί να είναι ένας απλός πονόλαιμος μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή τη φίλη του στην εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα του ή τον παππού του».

Και συνέχισε: «Τώρα όμως είμαστε πιο έτοιμοι και ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Παρά την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το εθνικό σύστημα υγείας που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1000 τώρα και αποθέματα υγειονομικών υλικών και ορίζοντα μηνών. Είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που έχουμε τα rapιd τεστ».

Πρόσθεσε δε ότι «επειδή ακούγονται πολλά σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Έχω δεσμευτεί να παρουσιάσω την πραγματικότητα ως έχει. Χωρίς νέα γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι σήμερα η Αττική.

Στόχος μας είναι οι μικρές ατομικές παραχωρήσει να αποτρέψουν τη μια και μεγάλη υποχώρηση της υγείας και της οικονομίας μας. Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς αυστηρούς οριζόντιους περιορισμούς και lockdown; Φυσικά και μπορούμε, από εμάς εξαρτάται.

Τα καθολικά μέτρα μεσοπρόθεσμα φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία. Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται αλλά αυτό μας κοστίζει πολύ στην οικονομία και την κοινωνία.

Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά. Ας αποφύγουμε λοιπόν μια δεύτερη τέτοια εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείσουν. Η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και να αναπτυχθεί η τηλεργασία».

Προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 ως το τέλος του χρόνου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

81
σχόλια
 1. avatar Η υπευθυνότητα του κάφρου δεν του ‘κατσε….

  Το φιλότιμο του κάφρου ούτε αυτό του \'κατσε..., τώρα απευθύνεται στο ένστικτο αυτοσυντήρησης του κάφρου αλλά ούτε αυτό θα του κάτσει γιατί έτσι όπως το λέει πολύ αμφιβάλλω αν αντιλαμβάνεται ο ίδιος τι λέει οπότε ..... την κάτσαμε.

 2. avatar The Owl

  Είναι τόσο κακό που μας θεωρεί νοήμονες πολίτες, μορφωμένους με κριτική σκέψη? Απευθύνεται στον καθένα από εμάς και μας ζητά να είμαστε υπεύθυνοι. Δεν μας θεωρεί πρόβατα, να φωνάζει συνθήματα χωρίς ουσία για εντυπωσιασμό. Δεν το βρίσκω κακό, αντίθετα θα έλεγα!

 3. avatar Θα προστατεύσετε κύριοι εισαγγελείς το Σύνταγμα ή θα πρέπει να το κάνουν οι πολίτες μόνοι τους, βάσει του άρθρου 120;

  Ο εντολοδόχος ελληνόφωνος πρωθυπουργός μάλλον έχει μπερδέψει τη σημασία των λέξεων. Με τη λέξη «αυτοπροστασία» εννοεί το νόμο 4682/2020, που ψήφισε τον Απρίλιο;
  Για όσους δεν θυμούνται ή δεν έχουν ενημερωθεί ο νόμος περιγράφει μεταξύ άλλων:
  « 2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται: (α) στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ΕΥΛΟΓΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο.
  6. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη»
  Τι θα πει ΕΥΛΟΓΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ; Θετικός σε ένα τεστ που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον SARS-COV-2 από άλλους κορονοϊούς, στελέχη ιών γρίπης ή μια βακτηριακή λοίμωξη;
  Δεν μου αρέσει η φάτσα σου;
  Κύριε εισαγγελέα, τα ακούτε αυτά;
  Πείτε μας παρακαλώ αν παραβιάζεται το Σύνταγμα για προσχηματικό λόγο;
  Μέχρι στιγμής η θνησιμότητα του κοροδοϊού στην Ελλάδα είναι περίπου 3 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.
  Με βάση την επίσημη ετήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τη γρίπη, η αντίστοιχη περσινή θνησιμότητα ήταν 9,8 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους. Ποιά πανδημία;
  Ο πλέον υπέρμαχος της πανδημίας στις ΗΠΑ, Dr Fauci δημοσίευσε σε επιστημονικό περιοδικό τον Ιούνιο, πως η θνητότητα του κοροδοϊού είναι λίγο μεγαλύτερη από μια σοβαρή εποχιακή γρίπη. Τα γνωρίζετε αυτά κύριε εισαγγελέα;

  1. avatar ΄προσχηματικός λόγος΄…., ΄κοροϊδοϊος΄…., ΄χαμηλή θνησιμότητα΄ και τα συναφή

   Εσύ συνεχίζεις απτόητος στη κοσμάρα σου...

   1. avatar Ναι φίλε στην πραγματική κοσμάρα του

    Σε αυτήν την κοσμάρα, που δεν υπάρχουν νεκροί δεξιά, αριστερά του δρόμου, που όσοι πέθαναν είχαν καρκίνο, λευχαιμίες, εγκεφαλικό , έμφραγμα, διαβήτη κτλ, αλλά κάποιος τους βάφτισε πως πέθαναν από κορονοϊό, στην κοσμάρα που όσοι πέθαναν είχαν φτάσει το αναμενόμενο προσδόκιμο επιβίωσης.
    Εσύ σε ποια κοσμάρα βρίσκεσαι;
    Σε αυτήν της τηλεόρασης, που σου έδειξαν πλάνα από ταινίες, καμιόνια να περνούν και σου είπαν πως κουβαλάνε φέρετρα, ηθοποιούς να παριστάνουν τους αρρώστους που χαροπαλεύουν; Πήγαινε να κλειστείς σπιτάκι, γιατί μπορεί ο Μπιν Λάντεν να ζει ακόμα. Μπορεί να φυσήξει δυνατά και να πάρει ο αέρας τη Λήμνο, το Καστελλόριζο και τη Γαύδο και να τα πετάξει στην Τουρκία.
    Κινδυνεύεις ανόητε. Και μαζί σου, κινδυνεύουμε και εμείς !!! Όχι όμως από τον κορονοϊό. Από την πανδημία βλακείας που έχει κατακλύσει τον πλανήτη.

    1. avatar Ακού να δείς και κοίτα να ακούσεις …

     Αυτά που λες μην τα λες σε μένα να πα να τα πεις σε ψυχίατρο. Εγώ ψυχίατρος δεν είμαι και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι και το μόνο που μπορώ να κάνω για την περίπτωση σου είναι να σε βρίσω !

 4. avatar Γιάννης Τσιρόπουλος

  Το καλύτερο μήνυμα Πρωθυπουργε των Ελλήνων θα ήταν μια γερή δυνατή ροπαλια κατά κεφάλα στους τσάμπα μάγκες και τα κουταβάκια που μας βάζουν όλους σε κίνδυνο. Δυνατή όμως να ακουστεί το γκλανγκ σε όλη την Ελλάδα να την νιώσουν οι καφέ Αφρικανοί οι Ρομά

  1. avatar μη σκούζεις βρε άλλο..

   Nάτος λοιπόν, ο συγκεκριμένος τραμπουκάκος υποστηρικτής του Κούλη, ονόματι Γιάννης Τσιρόπουλος, που προσκαλεί στην ουσία τους αφιονισμένους κομματικούς οπαδούς, να χειροδικήσουν όπως ο πρωθυπουργεύων με.. βαριές ροπαλιές!!
   Βάζει λοιπόν ή δεν βάζει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που τυγχάνει να έχουν οποιαδήποτε άλλη γνώμη, σπέρνοντας με δόλο τον διχασμό..;;
   Που είναι ένας εισαγγελέας για το αυτεπάγγελτο της δίωξης εναντίον αυτού που ανερυθρίαστα και με ονοματεπώνυμο παρακαλώ..!, παρακινεί στην άμετρη & άμεση βία εναντίον συμπολιτών του :;;;!!
   Δεν πρόκειται για απόψεις αθώου, αφού επικαλώντας δήθεν την εικόνα ενός πρωθυπουργού, ο συγκεκριμένος κεκαλυμένα παρακινεί τον κόσμο και τους προδιαθέτει σε καθαρή άσκηση βίας!!
   Ντροπή και αίσχος..
   Μην αφήνετε να περνάνε στο ντούκου τέτοιες αθλιότητες..!

   1. avatar Ποιο κόσμο παρακινεί βρε γλάκα ?

    Γράφεις, γράφεις, γράφεις ένα κάρο ασυναρτησίες..... Από το κράτος απαιτεί να κάνει τη δουλειά του όχι από τον κόσμο να ασκήσει βία.... Το κράτος είναι έτσι και αλλιώς εξουσιοδοτημένο να ασκεί μορφές βίας κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιβάλει αυτά που προβλέπει η νομοθεσία ή π.χ. για να εμποδίσει εγκληματικές ενέργειες ή για να καταστείλει εξέγερση κ.λ.π. και αυτή η κατασταλτική βία έχει οριστεί ως νόμιμη.

 5. avatar Daliaperama

  Σου λέει να βάζεις μάσκα αλλά αυτός άφησε να μπουν εκατομμύρια τουρίστες χωρίς έλεγχο, χωρίς πιστοποιητικό.Εσύ να είσαι υπεύθυνος αυτός ο κατεξοχήν υπεύθυνος να μην είναι.Δε νομίζω ότι είναι πολιτική εντιμότητα αυτό.

  1. avatar Εργάτης του τουρισμού

   Τοίχο τοίχο μην σε πετύχω.

 6. avatar Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό πάντως,

  τη στιγμή που κόσμος αγωνιά και αγωνίζεται εφαρμόζοντας τα μέτρα, να ακούω πάλι τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί σε διάγγελμα ακατάλληλες λέξεις με τρόπο που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και που προκαλούν περαιτέρω σύγχυση ή που δίνουν αφορμή για αμφισβήτηση, πράξη που δεν βοηθάει καθόλου αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
  Τι στα κομμάτια τόσο επιπόλαια αντιμετωπίζει την κατάσταση ; Δεν σκέφτεται πως θα μεταφραστούν αυτά που λέει από τον απλό κόσμο πριν τα ξεφουρνίσει ; Άμα δεν ξέρει τι λέει καλύτερα να μη μιλάει τόσο πολύ.... Έτσι δεν μας βοηθάει.
  Δεν είναι ο καθένας, η παρέμβαση του μετράει.

  1. avatar Χαχαχα χάχα

   Υδραυλικός είσαι; Γιατί οι υδρυλικοι ξέρουν τα πάντα και δίνουν συμβουλές ακόμα κια σε Πρωθυπουργους.

   1. avatar Όχι στούρνο

    πολίτης είμαι και δικαιούμαι να κρίνω τις ενέργειες τους και να απαιτώ να υλοποιούν αυτά για τα οποία τους έχω επιλέξει επιλέξει να με υπηρετούνε ως κυβέρνηση.

 7. avatar Αααααα

  Μάθετε και παρακαλάει το10,% γιατί τόσοι ανόητοι είναι...θα πρότεινα την μέθοδο Ινδονησίας.μαστιγιο σε όποιο δεν φορά και να ανοίγουν κακούς για τους πεθαμένους.γιατι έτσι είναι η δημοκρατία,όχι να παρακαλούμε το κάθε κρετινο να φορέσει μάσκα.....

 8. avatar Εννοείται ότι ο βασικότερος συντελεστής στην αντιμετώπιση της διασποράς

  είναι η υγειονομική συμπεριφορά της κοινωνίας, δηλαδή η συνισταμένη της συμπεριφοράς του καθένα από εμάς γιατί ο καθένας από εμάς έχει κάθε στιγμή τον τελευταίο λόγο στη συμμετοχή σε αυτήν. Το άτομο είναι που μολύνεται, το άτομο είναι αυτό που διασπείρει.
  Και γιατί πρέπει να ενεργήσει ο καθένας μας ως μέλος της κοινωνίας με κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να ΄΄αυτοπροστατευτούμε ως κοινωνία΄΄ (όχι αυστηρά ατομικιστικά όπως λανθασμένα μεταφράζουμε το μήνυμα του για να εξυπηρετήσει ο καθένας μας τις σκοπιμότητες του) ; Γιατί σε κάθε περίπτωση η αποτυχία θα βαρύνει όλους και συνεπώς τον καθένα ξεχωριστά. Ακόμα και αν αυτοί που κυβερνάνε ή και το Κράτος να μην ενεργούν καταλλήλως ή επαρκώς εμείς οφείλουμε να δράσουμε υγειονομικά συνειδητά τα μέγιστα για να μην ΄΄αυτοκαταστραφούμε΄΄.
  Τώρα ο καθένας ας αποφασίσει με ποιους θα ταχθεί ..... Με αυτούς που επιζητούν να αντιμετωπίσουν υγειονομικά την επιδημία με τα μέσα που διαθέτουμε, με αυτούς δηλαδή που θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να απαλλαγούν το ταχύτερο δυνατό από τις συνέπειες της επιδημικής κρίσης ή με αυτούς που δεν διστάζουν ΄΄να αυτοκαταστραφούν για να καταστρέψουν ΄΄... ;
  Εν κατακλείδι όσο σκ... και να τα κάνει η κυβέρνηση εμείς έχει σημασία για εμάς τι μπορούμε να κάνουμε για να ανασχέσουμε την διασπορά .

 9. avatar ασχετο βεβαια αλλα αναρωτιεμαι?

  τι εγινε με την χαμολια βρε παιδια και ρο εχετε να την αναφερεται?

 10. avatar Α ρε Κούλης πάλι πολύ λίγος και συγκεχυμένος για να εμπνεύσεις ….

  Μόνος σου το σκέφτηκες ή σου το πρότειναν οι επικοινωνιολόγοι σου ? Άμα σου το πρότειναν άλλαξε επικοινωνιολόγους. Άμα το σκέφτηκες μόνος σου άλλαξε .... πρωθυπουργό.

 11. avatar Φον Δημητράκης

  Είτε με μάσκα είτε χωρίς αργά ή γρήγορα αφού δεν υπάρχει το εμβόλιο θα έχουμε περί τις 5000 νεκρούς.
  Το επιθυμητό είναι να πεθάνουν λίγοι λίγοι για να μην πέσει το σύστημα υγείας και υπάρξει πολιτικό κόστος.
  Εκτός αν θεωρούμε φυσιολογικό να κλείσουμε τη χώρα για 2-3 χρόνια μέχρι να βγει το εμβόλιο.
  Δυστυχώς όποιος έχει αδύναμο ανοσοποιητικό κινδυνεύει , αλλά γιατί να το πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό; Δε μιλάμε για 1-2 μήνες μιλάμε για χρόνια. Άρα οι άνθρωποι αυτοί ας πάρουν οποία καλύτερη προστασία γίνεται και ας αφήσουν τους υγιείς ασυμπτωματικός να εξαπλώσουν τον ιό μήπως αποκτηθεί η πολυπόθητη ανοσία και γλιτώσουν .

  1. avatar Δεν έχεί λογική βάση αυτό που ισχυρίζεσαι.

   Όσο κερδίζεις χρόνο τόσο πλησιάζεις το εμβόλιο. Όσο αντιστέκεσαι στην διασπορά τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους. Αν τα αφήσουν χύμα θα χάσουν τη ζωή τους πολλαπλάσιοι άνθρωποι σε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι το εμβόλιο.

 12. avatar Αρρωστεια

  Κορονοφοβικοι σας τρολαρει κ ο Κυριάκος. Είπε αυτοπροστασία ή καραντίνα, όχι ετεροπροστασια. Δηλαδή βάλτε τις μασκουλες σας να αυτοπροστατευτειτε αλλιώς καθίστε στα σπίτια σας, διαφορετικά αν πεθάνετε εσείς θα φταιτε που είστε ρεταλια. Μπράβο Κυριάκο τους άξιζε το είχαν παρακάνει με τις απειλές. Αντί να παρακαλάνε να τους προστατέψουν οι υγιείς είχαν το θράσος να χλευάζουν κ να απαιτούν . Μίλησε η γλώσσα της λογικής αν και άθελά της.

 13. avatar Dr.Sheldon Cooper

  AMBER ALERT Εξαφάνιση «Πολιτικής ευθύνης»

 14. avatar Ρακουν

  Tα social «αποκαθήλωσαν»... τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Μωυσή)

  *Είναι ντροπή κ.Μητσοτακη να μιλάτε για ατομική ευθύνη όταν δεν υπάρχουν ΜΜΜ,είναι ντροπή να μιλάτε για ατομική ευθύνη όταν τη μονή ευθύνη την έχετε εσείς.
  #διαγγελμα

  *Μετάφραση:
  \"Αν δεν ξεφύγει η κατάσταση, θα σας έχει σώσει η κυβέρνησή μου κι εγώ. Αν ξεφύγει, τότε την ευθύνη την έχετε αποκλειστικά εσείς.\"
  #διάγγελμα
  #κάντο_σαν_την_Πυθία

  *Πόσο [...] είσαι όταν μεταβιβάζεις την ευθύνη προς τα κάτω; Πρωθυπουργός μόνο στα καλά, στα άσχημα δεν ξέρει τίποτα. #διαγγελμα

  *Όσο ο Μητσοτάκης έλεγε στο #διαγγελμα \"περάσαμε 7 δύσκολους μήνες\", πέρασαν από το μυαλό μας και οι 2.594 διαφορετικές πόζες στις σέλφις του από το καλοκαίρι που τριγυρνούσε από παραλία σε παραλία και από νησί σε νησί με το μαγιό και λιάζονταν.

  *Μετά το #διαγγελμα, ΦΥΣΙΚΑ δημοσκόπηση. Και ΦΥΣΙΚΑ η κυβέρνηση φέρεται να μην έχει πληγεί από την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του 2ου κύματος του #κορωνοιος, μάλιστα μετά τα πρώτα 20 εκατ. ευρώ στα #μμε_ξεφτιλες ετοιμάζεται να μοιράσει άλλα 20 εκατ. ευρώ.

  *Φταίτε εσείς η φταίτε εσείς..εγώ,ο μέγας πρωθυπουργός τα έκανα ολα άριστα..πάρτε κ δυο δημοσκοπήσεις να το εμπεδώσετε..τα γιουχαρίσματα στη Καρδίτσα με χάλασαν λίγο #διαγγελμα

  *μετάφραση: μοιράσαμε τα λεφτά που ηταν για επιπλέον ΜΕΘ στους κολλητούς μας και πετάξαμε το μπαλάκι σε σας τα κορόιδα
  #διαγγελμα #ΝΔ_ξεφτιλες #κορονοιος

  *Αυτή είναι η αύξηση των ΜΕθ , όχι επίταξη αλλά 30μύρια για τους φίλους του Μωυσή. #διαγγελμα

 15. avatar Νισάφι πιά!

  Ο Ελληνικός λαός πλέον αντιλαμβάνεται οτι η κυβέρνηση Κούλη, δεν ακούει τους ειδικούς !!
  Κυρίως, μετά την υποβάθμιση του πλέον ειδικού Τσιόδρα, ο οποίος ΔΕΝ εισακούστηκε και διαφώνησε με το γρήγορο άνοιγμα των συνόρων χωρίς διαγνωστικά τέστ, όπως και με τις ασφυκτικά γεμάτες των 30+ παιδιών τάξεις, φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε.. !
  Τραγικό, αν αναλογιστεί κανείς τις θυσίες που έγιναν όλη την χρονιά!
  Η πολιτεία ανίκανη να κρατήσει στοιχειώδεις αποστάσεις ή να μειώσει τους μαθητές ανα τάξη, προχωρά στην εύκολη φαινομενικά αλλά επικίνδυνα αυθαίρετη επιβολή μάσκας σε μικρούς μαθητές, σε πλήρη αντίθεση με τον Π.Ο.Υ. που συνιστά ΜΗ χρήση μάσκας κάτω των 12 ετών, όπως ακριβώς γίνεται στις περισσότερες πολιτισμένες Ευρωπαϊκές χώρες που ΔΕΝ υποχρεώνουν σε χρήση μάσκας μέσα στις τάξεις !
  Οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί-φωστήρες για άλλη μια φορά το παίζουν ξερόλες και θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών τους !!
  Εξάλλου, συνηθισμένοι είναι όλοι, να βλέπουν τις κυβερνητικές τους ευθύνες να μετακυλίονται στα μονίμως ευκολόπιστα θύματά τους, τους φορολογούμενους υποζύγια-πολίτες..
  Σημείωση: Ευθαρσώς δηλώνω οτι οι απόψεις είναι αυστηρά προσωπικές και προϊόν διαχρονικών διαπιστώσεων.
  Δεν προκαλώ, δεν διεγείρω, ποσώ δε μάλλον δεν προτρέπω τον οποιονδήποτε στην τέλεση κολάσιμων ενεργειών ή αξιόποινων πράξεων όπως ορίζονται απο τους νόμους & το Σύνταγμα της Ελλάδας.
  Η πολιτική μας άποψη όμως θα ακούγεται ελέυθερα, παρά την φίμωση που επιχειρείται με [...] εισαγγελείς!

 16. avatar Κώστας Πειραιάς

  Τι κρύβεται πίσω από το κυνικό δίλημμα Μητσοτάκη «αυτοπροστασία ή καραντίνα»;

  Την ανάγκη συγκάλυψης και μετάθεσης των ευθυνών από μια κυβέρνηση κι ενός πρωθυπουργού που δίνει πια καθημερινά δείγματα πλήρους αποτυχίας και ανεπάρκειας σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της κρίσης – από την ανυπαρξία στοιχειώδους προετοιμασίας για την θωράκιση του ΕΣΥ και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων έως τις καθημερινές εικόνες κινδύνου και ντροπής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

 17. avatar Νίκος χασαπης

  Τα «ΔΕΝ» της κυβέρνησης του Κούλη που ΔΕΝ κρύβονται :

  *ΔΕΝ είπαν ποτέ την αλήθεια για το Σύστημα Υγείας και για την αιμορραγία σε νοσηλευτικό προσωπικό από πέρσι μέχρι φέτος. Μας το αποκάλυψε η ίδια η Πανελλήνια Ένωση Νοσοκομειακών, η οποία ανακοίνωσε ότι αντί να ενισχυθεί το ΕΣΥ, χάθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας από πέρσι στα νοσοκομεία.

  *ΔΕΝ αναγνώρισαν ποτέ ότι ήταν λάθος η διαφήμιση της Ελλάδας από τη Σαντορίνη ως της πλέον ασφαλούς χώρας.
  *ΔΕΝ παραδέχθηκαν ποτέ τις ευθύνες τους για το χωρίς μέτρα, ελέγχους και προφυλάξεις άνοιγμα των συνόρων.

  *ΔΕΝ παραδέχθηκαν ποτέ ότι υπέκυψαν στις διεκδικήσεις μεγάλων συμφερόντων, διεθνών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών και πλοιοκτητών, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

  *ΔΕΝ αναγνώρισαν ποτέ ότι η πολιτική της εύνοιας σε οικονομικά συμφέροντα και της υποχώρησης στις απαιτήσεις τους ζημίωσε τελικά και τη δημόσια υγεία, αλλά και την οικονομία.

  *ΔΕΝ ανέφεραν καν ότι τα μέτρα που έλαβαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού ήταν εξαιρετικά καθυστερημένα, αφού ήρθαν 1-1,5 μήνα αργότερα, αλλά και εξαιρετικά αντιφατικά και αδικαιολόγητα χαλαρά.

  *ΔΕΝ ανέφεραν ποτέ ότι η διεθνής ταξιδιωτική εταιρεία TUI, μια από τις επιχειρήσεις που πίεσαν για άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, ακύρωσε όλα τα ταξίδια στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του μύθου περί ασφαλέστερης χώρας στον κόσμο. Ενημερωθήκαμε από την ίδια την εταιρεία που το ανακοίνωσε.

  ΔΕΝ ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους για τίποτε!

 18. avatar dapergolas

  Ο κυριώτερος λόγος που πρέπει να φοράμε μάσκες!!
  ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
  ΑΠΟ ΤΗΝ
  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΧΡΗΣΤΙΑ.

 19. avatar Ευπατριδης

  Κυβέρνηση [...] και [...] έχουμε που μπροστά στο ΧΑΟΣ που έχουν δημιουργήσει με την έξαρση κρουσμάτων θα πούνε και θα κάνουν οτιδήποτε!!!

  ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ....τίποτε άλλο!

 20. avatar Wetra

  Δεν αντέχετε να μιλήσουμε ....περί ατομικής ευθύνης a la carte ....κύριοι της κυβέρνησης..

  Η ατομική ευθύνη, όμως, δεν σταματά εκεί που η κυβέρνηση και οι άλλοι συνοδοιπόροι ορίζουν και φυσικά επιθυμούν. Η ατομική ευθύνη δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συλλογική ή κοινωνική ευθύνη, ούτε με την ευθύνη της πολιτείας και των θεσμών απέναντι στον πολίτη. Δεν αποτελεί μια «μετάθεση» της ευθύνης στον έναν.

  Η ατομική ευθύνη αναφέρεται σε πολίτες ζωντανούς και ενεργούς, σε πολίτες που νοιάζονται, παλεύουν και διεκδικούν: ένα ικανό δημόσιο σύστημα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, ουσιαστική βοήθεια στους εργαζομένους που πλήττονται και αντίσταση στον φόβο και την τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν.

  Αυτή είναι η ατομική ευθύνη. Και σχετίζεται άμεσα με τη συλλογική ευθύνη. Την αντέχετε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει