Σάρκα και οστά παίρνει η συμμαχία του υποψήφιου Δήμαρχου στο δήμο Αθηναίων, Άρη Σπηλιωτόπουλου, με τον Γιώργο Αμυρά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ενσωματώνει δέσμη προτάσεων του κ. Αμυρά στο προεκλογικό του πρόγραμμα, με αιχμή αυτή που κατέθετε τα τελευταία χρόνια στα δημοτικά συμβούλια και αφορά τη χρήση του ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στο κέντρο της πόλης.

Με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος φέρνει στην επικαιρότητα το ζήτημα της απουσίας πολιτικής για τα ποδήλατα, με την ευκαιρία του αυριανού ποδηλατικού γύρου της Αθήνας.

«Το ποδήλατο θα έπρεπε να είναι στην καθημερινότητά μας. Θα έπρεπε η Αθήνα να έχει το αυτονόητο: την ελευθερία να μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος το ποδήλατό του κάθε μέρα, όπως συμβαίνει σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Υιοθετώντας την πρόταση του κ. Αμυρά, ο κ. Σπηλιοτόπουλος συμπλήρωσε πως, «στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης που έχουμε προτείνει στις οδούς Κολοκοτρώνη και Αθηναΐδας, θα πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος για τα ποδήλατα».

«Προτείνουμε να υλοποιηθεί άμεσα η κατατεθειμένη πρόταση του κ. Γ. Αμυρά, ώστε να υπάρχει ειδικός ποδηλατόδρομος που να συνδέει το Γκάζι με την ακαδημία Πλάτωνος» συμπλήρωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.