Άμεση και χωρίς διαδικασίες βοήθεια στην Ελλάδα θα προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση, έπειτα από τις φωτιές στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας, ενώ ταυτόχρονα θα πιέσει για ευρωπαϊκή λύση.

«Εξετάζεται το πώς θα υποστηριχθεί τώρα η Ελλάδα. Θα παράσχουμε τη βοήθεια με έναν απλό τρόπο», τόνισε σήμερα (09/09) στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με τον Έλληνα συνάδελφό του.

«Η πυρκαγιά κατέστησε σαφές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο θέμα των προσφύγων. Η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μαρτίνα Φιτς δήλωσε, επίσης ότι «το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί μια συναινετική ευρωπαϊκή λύση για το τρέχον οξύ πρόβλημα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.