Πέτσας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι 18 Αυγούστου

Τρεις τηλεδιασκέψεις του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και τα επιστημονικά επιτελεία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:44
03/08/2020
Πέτσας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι 18 Αυγούστου
16
loading

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι τις 18 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα δύο νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα είναι:

 • Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι 18 Αυγούστου.
 • Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης σε όλους τους πολίτες. Ήδη από την Παρασκευή ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και το πλαφόν των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις. Ενώ επίσης ισχύει και η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Τέλος ανέφερε ότι θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και τα επιστημονικά επιτελεία. Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα κρούσματα κορονοϊού από τον τουρισμό. Μεγαλύτερος εχθρός ο εφησυχασμός στο εσωτερικό. Απειλή, οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός για διασκέδαση και στα ΜΜΜ».

Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού».

Αναλυτικά

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Και ο κ. Πέτσας συνέχισε: «αντίστοιχα οι διασωληνωμένοι ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου».

Προχώρησε επίσης τονίζοντας: «Έκτον: η κύρια πηγή ανησυχίας για διασπορά στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες έχοντας άδεια διαμονής και ομογενείς καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς. Έναντι αυτής της κατάστασης η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης: καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Ταυτόχρονα παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και αντίμετρα.

Ήδη από την Παρασκευή κρίθηκε επιβεβλημένο μετά από συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Αφορούν: την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέχρι το τέλος Αυγούστου σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας ενώ εξαιρούνται οι χώροι εστίασης. Την αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων όπως τα γηροκομεία, σε δομές ευάλωτων ομάδων όπως οι άστεγοι και πρόσφυγες, και νοσοκομεία. Τη θέσπιση ορίου εκατό ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων. Την απαγόρευση από σήμερα έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα. Την παράταση της απαγόρευσης, έως τις 31 Αυγούστου, των πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, των μέτρων τήρησης αποστάσεων σε παραλίες, των μέτρων προστασίας σε επαγγελματικά τουριστικά πλοία. των μέτρων προστασίας στα ΚΥΤ και των μέτρων τήρησης αποστάσεων. Και τέλος, την παράταση μέχρι τις 15 Αυγούστου της αναστολής αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, της υποχρέωσης για αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και των μέτρων που εφαρμόζονται στα χερσαία σύνορα της χώρας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Δίκαιος ο 1ος

  Ας υποθέσουμε ότι οι επιβάτες σε ένα πλοίο με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, Κρήτη, Χίο κ.τ.λ.. τηρούν το προβλεπόμενο μέτρο της μάσκας κατά την διάρκεια του ταξιδιού το οποίο απ ότι ξέρω ξεπερνάει τις 9..τις 10..ακόμα και τις 12 ώρες..Κάποιοι από τους επιβάτες επιθυμούν να δειπνήσουν στα εστιατόρια των πλοίων...Ερώτηση: Θα δειπνήσουν με τις μάσκες;..δηλαδή θα την βγάλουν και θα φάνε;...στο χρονικό διάστημα που έχουν βγάλει τη μάσκα και κάποιος βήξει ή του έρθει φτέρνισμα, ακόμα και αν τα τραπέζια έχουν την ενδεδειγμένη απόσταση το ένα με το άλλο, είναι καλυμμένοι όλοι εκείνοι οι οποίοι θα δεχθούν τα σταγονίδια τα οποία θα διασκορπιστούν μέσα στη σάλα του εστιατορίου;...Αξιότιμοι κύριοι Πέτσα και Πλακιωτάκη...θεωρώ ότι κακώς αυξήσατε την πληρότητα από 65% σε 85% σε πλοία με καμπίνες...θεωρώ επίσης λάθος να φορούν στο κατάστρωμα οι επιβάτες την μάσκα....εσείς πιστεύετε ότι όσοι θα παρευρίσκονται στα καταστρώματα που θέλουν να καπνίσουν, να πιουν ένα καφέ, θα φορούν την μάσκα;.. ή θα μπουν στη διαδικασία να την βγάζουν ανά τζούρα καπνού και καφέ, πιάνοντας την από παντού με αποτέλεσμα να μολύνετε από παντού;...Ποιος εγγυάται ότι το πλήρωμα των καραβιών είναι αρνητικοί στον ιό που με τα χέρια τους πιάνουν ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα κ.τ.λ;...Θα φοράνε γάντια;...Έχω την εντύπωση ότι κάπου χάνεται η μπάλα...και δυστυχώς δεν πρόκειται να βρεθεί.

 2. avatar irineossamothraki Blog

  Παιδί 2025: Μαμά ποιός είναι ο μπαμπάς μου;
  Μαμά: Δε ξέρω παιδί μου, φορούσε μάσκα...

 3. avatar με ποια λογικη

  αφηνεις τουριστες να μπαινοβγαινουν κανοντας τεστ στο 20% και δεν επιτρεπεις σε κοσμο που δουλευει να παιε στη χωρα του και να γυρισει???

 4. avatar 2020

  Πετσα Καρδιτσιωτη της πλάκας είσαι για τα βρονταλα!

 5. avatar Danae Klava

  Μέχρι τώρα ήμουν μαζί τους στα όποια μέτρα, ειλικρινά ήμουν .
  Τώρα απλά το τερμάτισαν...!!!
  Γιατί δεν άφησαν την πληρότητα στα πλοία στο 65%?
  Αν πάρουμε π.χ. ένα πλοίο της Blue star ταξιδεύουν με 24,5 knots δηλαδή 50χλμ περίπου.
  Αν υπολογίσουμε και τον άνεμο άλλα 5 μποφόρ περίπου άλλα 25 χιλιόμετρα μιλάμε 75-80 χιλιόμετρα άνεμος.
  Να μου πεί ο εξυπνάκιας που είπε για υποχρεωτικές μάσκες στούς εξωτερικούς χώρους στα πλοία, ποια μάσκα μπορεί να σταθεί στο πρόσωπο με 80 χιλιόμετρα άνεμο? Εκτός αν θα πρέπει να αγοράσουμε και σπάγγο να τη δένουμε γύρω απο το λαιμό.
  Πέρα απο αυτό η υποχρεώτικη απόσταση στο πλοίο είπαν ότι θα είναι 1 1/2 μέτρα.
  Πως θα χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος? Αν είσαι κάπου έξω υποθετικά και δεν θέλει να πλησιάσεις με κάποιον απλά αλάζεις δρόμο στο πλοίο τι μπορείς να κάνεις? να πέφτεις στη θάλασσα?
  Πως φαίνεται ότι κάποιοι κάνουν ...χατηράκια ...!!

 6. avatar stop

  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛ.......

 7. avatar Τατιάνα

  Όλα τριγύρω στημένα τα πάντα ομωs τα πάντα και όλα αυτά για παγκόσμια κυβέρνηση μόνο ο Τραμπ μόνο αυτοs με τον Πούτιν

  1. avatar Είναι πολλοί πλέον που αντιστέκονται

   Αγγλία, Φιλλιπίνες, Ιράν, Ουγγαρία, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία έχουν ηγέτες κατά της παγκοσμιοποίησης. Η Ιταλία σύντομα και αυτή, έχει ήδη φανεί η αντίσταση που θα γεννηθεί και εκεί. Έχεις την εντύπωση ότι οι Ινδοί και οι Κινέζοι που το μέλλον τους ανήκει θα αφήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα σε δεύτερη μοίρα για χάρη ενός παγκόσμιου οράματος? Ο κόσμος ξυπνά, μη βλέπεις που εδώ κοιμόμαστε και θα ξυπνήσουμε τελευταίοι. Εδώ μάσκα, φάπα, ύπνο

 8. avatar Να δουμε τι αλλο θα κανουν…

  Μετα το ανοιγμα των συνορων έχουν χάσει τη μπαλα εκει στη κυβερνηση... Και δυστυχώς πολύς κόσμος συνεχιζει να τους πιστεύει... Στο τελος θα μας πουν να φοραμε και στον υπνο μας μασκα...

 9. avatar Δεν

  Σας παίρνουμε χαμπάρι προωθείται βρώμικα παιχνίδια παγκόσμιος αχρηματη κοινωνία αθρησκεια ανωμαλια στέρηση ελευθεριων

 10. avatar ρε γελοιοι

  ποιο ηλιθιος καποιος πεθαινει...την οικονομια δεν την ξανακλεινετε γιατι δεν σας παιρνει, τα γεροντια και οι αρρωστοι μεσα δεν καθονται και φτανετε στο σημειο να τσαμπουνατε βλακειες.ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ-ΓΡΙΕΣ. και αφηστε τους υπολοιπους τις ενεργες ηλικιες που την περναμε με συναχι στην ησυχια μας. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ

 11. avatar Μστ

  Ξέρετε γιατί είναι μια κυβέρνηση ψευταράδων που μας κοροιδεύουν...γιατί μια σωστή κυβέρνηση, αν υποθέσουμε ότι όντως η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, θα είχε δημιουργήσει μια κρατική βιομηχανία παραγωγής μασκών και δε θ\' άφηνε το κάθε κολλητό επιχειρηματία να θησαυρίζει.!!

 12. avatar ΠΑΝ.Π

  Είσαστε γελοίοι, αυξήσατε το όριο πληρότητας στα πλοία για να μην έχουν χασούρα οι εφοπλιστές με αποτέλεσμα μέσα σε μια μέρα το ταξίδι από 10 ώρες να γίνει 17 και να φοράμε και μέσα-έξω μάσκα 17 ΩΡΕΣ!!! Μη ξεχάσετε να κάνετε και υποχρεωτική τη μάσκα στα [...]

 13. avatar ΚΛΕΩΝ

  Πως να σας παρουν στα σοβαρα ο κοσμος ετσι ρεεεεεεεεεεεεε.
  Ανικανοι απλα!!!!

 14. avatar Μστ

  Και στο κατάστρωμα μάσκα, γιατί ως γνωστόν ο κορονοιός κολλάει από τα γλαροπούλια.!!

 15. avatar Μστ

  Ρε αίλλυνες, τι τσίρκο κυβέρνηση ψηφίσατε...αύξησαν τη πληρότητα στα πλοία και τώρα επιβάλουν τη μάσκα και στο κατάστρωμα...ακόμη και ο πιο ΣΑΝΟΦΑΓΟΣ ψηφοφόρος δε τους πιστεύει.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει