Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τη χθεσινή ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προανήγγειλε ουσιαστικά την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κατά τη διάρκεια της, μιας ώρας και πλέον, ομιλίας του «κάποιοι σχεδιάζουν, ήδη, πως θα ξοδέψουν το αποθεματικό που με τόσο κόπο τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργήσαμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπήρξε εξαιρετικά επικριτικός, χωρίς να κατονομάσει, κατά όσων «σε κομματικούς διαδρόμους και τηλεοπτικά πάνελ έχουν άποψη για τα πεπραγμένα των άλλων, αλλά για τα δικά τους πεπραγμένα δεν λένε κουβέντα».

Και συμπλήρωσε: «άνθρωποι που καταψήφισαν τον Καλλικράτη μας κάνουν μαθήματα σήμερα για την εφαρμογή του και μας κουνάνε το δάκτυλο. Αντί να κοιταχθούν στον καθρέπτη και να απολογηθούν στους πολίτες για τα 340 δις. έλλειμμα που έχει η χώρα, στοχοποιούν εμάς που έχουμε 313 εκατ. πλεόνασμα. Έχουν το θράσος να παραδίδουν μαθήματα ηθικής αυτοί που διάβρωσαν το πολιτικό σύστημα και έβαλαν σε αδιέξοδο την κοινωνία».

Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε αέρα και δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους» και πρόσθεσε: «Αλεξιπτωτιστές της πολιτικής που δεν έχουν εκλεγεί ούτε στο 15μελές στο σχολείο, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Πάνω στον παροξυσμό και την εμπάθειά τους ξεχνούν ακόμη και τα στοιχειώδη. Πως τη νομιμοποίηση στους αιρετούς τη δίνουν οι πολίτες».

Ο κ. Σγουρός στράφηκε και εναντίον όσων δεν υποστήριξαν κάθοδό του στον προεκλογικό αγώνα με την υποστήριξη των συμπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων.

Όπως είπε «αντί το πολιτικό σύστημα να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και συλλογικά τα διαλυτικά φαινόμενα, που το ταλαιπωρούν και ευθύνονται για τη μεγαλύτερη κρίση που περνά ο τόπος, προτιμούν τη λογική του διαίρει και βασίλευε. Κατασκευάζοντας εχθρούς και στοχοποιώντας τους ενοχλητικούς. Δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι η αυτή η κοντόφθαλμη στρατηγική είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος που οδηγεί σε ραγδαία απαξίωση και υπονόμευσή του. Πριονίζουν αμέριμνοι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν από τους φανταστικούς εχθρούς τους».

Και κατέληξε: «είχα πάντα την πεποίθηση πως αν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του, αυτό είναι αρκετό. Τώρα διαπιστώνω πως αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου αυτό μπορεί να είναι και ενοχλητικό. Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις επιθέσεις, τις υπονομεύσεις και τις φημολογίες που σέρνονται σε κάποιους διαδρόμους της εξουσίας και προσπαθούν εναγωνίως να αμαυρώσουν την Περιφέρεια Αττικής και τον επικεφαλής της».

Σε ό,τι αφορά τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το 2013 σημείωσε ότι σηματοδοτεί «το παρόν και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με στρατηγική, πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια. Δημιουργήσαμε πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ, που είναι κωδικοποιημένο σε νέα έργα παρά τη μείωση κατά 64% των πόρων. Υλοποιούμε περισσότερα από 1000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ και στους 66 δήμους σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργώντας 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφοντας στο κράτος 800 εκατ. ευρώ ΦΠΑ. Δουλέψαμε σκληρά για τους πολίτες και δεν τους «δουλέψαμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.