Ένα νέο κίνημακόμμα, που θα απευθύνεται στον ευρύτερο μεσαίο χώρο, με νέα πολιτικά πρόσωπα, προανήγγειλε ο συγγραφέας και πρώην στέλεχος του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς, μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», εκτιμώντας ότι ο μεσαίος χώρος σήμερα, δεν εκπροσωπείται.

«Σύντομα η δημιουργία του νέου κινήματος»

«Θα το μάθετε σύντομα (το όνομα του νέου κόμματος). Νομίζω ότι χρειάζεται νέους πια η πολιτική. Έχει φθαρεί αρκετά το πολιτικό σκηνικό ως τώρα. Πρέπει να δούμε λίγο φρέσκα πρόσωπα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία και όταν πήγα στο ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό να υπάρξει μια συσπείρωση, γενικότερα από τον ευρύτερο μεσαίο χώρο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπείται από κανέναν», σημείωσε.

«Εκλογές τον Σεπτέμβριο με αποχή πάνω από 50%»

«Στις επόμενες εκλογές, αν δεν υπάρξει κάτι καινούριο, θα έχουμε μια αποχή πάνω από 50%. Δεν θα πάει ο κόσμος (να ψηφίσει), θα πάει στις παραλίες, γιατί θεωρώ ότι θα γίνουν εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου. Τον Σεπτέμβρη που έρχεται», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

«To ΚΙΝΑΛ απευθύνεται σ’ ένα πολύ κλειστό κλαμπ ανθρώπων»

Με τον κ. Χειμωνά να προσθέτει: «Θεωρώ, δυστυχώς, ότι η Φώφη Γεννηματά έχει επιλέξει να μην απευθυνθεί στον νέο κόσμο, να μην δώσει κάποιο όραμα. Το ΠΑΣΟΚ έβγαινε επειδή έδινε όραμα στον κόσμο. Το θέμα μου με τo ΚΙΝΑΛ είναι ότι απευθύνεται σ’ ένα πολύ κλειστό κλαμπ ανθρώπων. Απευθύνεται, όπως είπα, σε άτομα μεγάλης ηλικίας, κυρίως, τα οποία ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.