Σε εξέλιξη είναι η υπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα .

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης εξερχόμενο της συνάντησης τόνισε ότι εντός της κυβέρνησης έχει υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία και ότι πρόθεση της κυβέρνηνσης είναι να υιοθετήσει το 80% των μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ξεχωριστές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση σε κλάδους όπως τσιμέντου, απορριπαντικών, τροφίμων – ποτών, οικοδομικών υλικών κ.α.

Επιπλέον, στέλεχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως στη συνάντηση που θα έχει στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης με την τρόικα θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς θα εξεταστεί το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για το οποίο τα συναρμόδια υπουργεία έχουν έλθει σε συμφωνία.