Δεν πρόκειται να ανακαλέσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το έγγραφό που στάλθηκε προς τα αστυνομικά τμήματα στα οποία και έδινε οδηγίες για την καταγραφή των σχολικών μονάδων, όριζε την πραγματοποίηση προσωπικών επαφών με τους διευθυντές και ακολούθως τη σύνταξη εκθέσεων. Το παραπάνω προκύπτει από τα όσα ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ κα Κανέλλη.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι το έγγραφο είναι απολύτως νόμιμο και ορθό και θέτει «το πλαίσιο αποστολής της ελληνικής αστυνομίας ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Σε τίποτα άλλο δεν αναμειγνύεται ούτε πρόκειται να αναμειχθεί η αστυνομία». Ο υπουργός τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σχολικοί φύλακες η ελληνική αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει τον πέριξ χώρο του σχολείου, ώστε να μη γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και φυσικά θα πρέπει να έχει την πληροφόρηση, «αν γίνεται κάτι τέτοιο ή αν γίνεται κάτι άλλο».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο θέμα του Κερατσινίου επισημαίνοντας ότι εκτός από το έγγραφο του ίδιου του σχολείου υπήρχε και ρητή εντολή «κατ’ αρχήν, του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους επιμέρους εισαγγελείς και του εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά προς την ελληνική αστυνομία. Τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει η ελληνική αστυνομία; Να αγνοήσει τη ρητή εισαγγελική παραγγελία και να μην πάει να κάνει τη δουλειά της;»

Επίσης ο Υπουργός επισήμανε ότι η εισαγγελική εντολή χαρακτήριζε παράνομη πράξη την κατάληψη του σχολείου και γι αυτό το λόγο ο εισαγγελέας έδωσε την εντολή να βρεθούν οι υπεύθυνοι. «Νομίζω ότι η υποχρέωση η οποία υπήρχε ήταν να εκτελεστεί εισαγγελική εντολή»