Συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Διά Βίου Μάθησης.

«Από λύση ανάγκη για λίγους, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μπορεί να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση. «Στόχος, οι συντονισμένες παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ και της Δια Βίου Μάθησης να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας και κυρίως των νέων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Κεραμέως παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, που αποτελεί -σύμφωνα με το υπουργείο- «μία συνεκτική και ολιστική προσέγγιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης στενότερης σύνδεσης με την αγορά εργασίας».

Η ηγεσία του υπουργείου μετέφερε στην ΓΣΕΕ την πρόθεσή της να αποτελέσει η ΕΕΚ προτεραιότητα και επιλογή, άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική ανάταξη της χώρας, μέσω της ουσιαστικής αναβάθμισής της, της βελτίωσης της ελκυστικότητας και της αποτελεσματικότητάς της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, η συζήτηση διεξήχθη σε «εξαιρετικό κλίμα» και συναποφασίστηκε η συνέχεια της συνεργασίας σε τεχνοκρατικό επίπεδο για τον τρόπο συμμετοχής των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων σε θέματα ΕΕΚ.

«Επιπλέον των διαβουλεύσεων που θα προτείνουμε στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθούν και άλλες με φορείς και εκπροσώπους εκπαιδευτικών, κοινωνικών εταίρων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γεώργιος Βούτσινος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ιωάννης Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νικόλαος Κιουτσούκης και ο διευθυντής των Επιστημονικών Ινστιτούτων Ι.Ν.Ε. και ΚΑΝΕΠ Χρήστος Γούλας.