Την πεποίθηση ότι «η πανδημία της Covid-19 απέδειξε ότι το να έχει μια χώρα εγχώρια παραγωγή είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ανταγωνιστικό και πραγματικό», εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στις νέες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Αναφερόμενος ειδικά στη Θεσσαλονίκη,τόνισε ότι η κυβέρνηση την έχει αναδείξει σε πρώτη προτεραιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλα είναι για τη Θεσσαλονίκη μας».

Αναλυτικότερα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Γεωργιάδης επισήμανε το μεγάλο βάρος που δίδει η ελληνική κυβέρνηση στη βιομηχανία, υπενθυμίζοντας ότι ήδη ιδρύθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, ενώ μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ μόνο για τον τομέα. Επιπλέον, στο νέο πρόγραμμα (το επόμενο ΕΣΠΑ) σχεδιάζονται πολλές δράσεις για να περάσει η βιομηχανία στη νέα εποχή και να γίνει πιο σύγχρονη.

«Ηρθε η ώρα για να κάνουμε τη μεγάλη συζήτηση, για το πώς θα αντιστρέψουμε την πορεία αποβιομηχάνισης που γνώρισε η Ελλάδα μετά το 1980, ώστε να ξαναγίνουμε υπολογίσιμη βιομηχανική δύναμη» σημείωσε, ενώ ερωτηθείς αν έχει να ανακοινώσει κάτι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Τη Θεσσαλονίκη την έχουμε κάνει πρώτη μας προτεραιότητα. Τα μισά πράγματα από αυτά που κάνουμε, είναι για τη Θεσσαλονίκη. Η Pfizer ξεκίνησε, η Cisco ξεκίνησε σήμερα και σε λίγες εβδομάδες θα έρθουμε ξανά να δούμε την πρόοδο των εργασιών. Το Thess INTEC πέρασε με νόμο από τη Βουλή και ήδη προχωράμε στην κινητροδότηση. Χθες είχαμε δύο ώρες συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου. Όλα τα έργα που ανακοινώθηκαν προχωράνε, όλα είναι για τη Θεσσαλονίκη μας».

Στις νέες εγκαταστάσεις του ΣΒΕ, τον υπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Σαββάκης και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του φορέα, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, παρουσία του κ.Γεωργιάδη. O κ.Σαββάκης υπογράμμισε την έμφαση που δίδει ο ΣΒΕ στην αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ και στην αντιστροφή της τάσης της αποβιομηχάνισης στη χώρα, ενώ εξήγησε ότι για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων, σε κτήριο των Παλαιών Σφαγείων, χρησιμοποιήθηκαν 100% ελληνικά προϊόντα, επιχειρήσεων-μελών του. Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 870 τετραγωνικών και το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία τους έφτασε το 1 εκατ. ευρώ. Ο χώρος μισθώθηκε για περίοδο άνω των 10 ετών από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Γεωργιάδης ευχήθηκε «καλορίζικα» για τα νέα γραφεία, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε καμία κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία τους «αποτελεί από την αφετηρία δείγμα επιτυχίας».