Στην «εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από την πανδημία και δεν έχουν καμία ενίσχυση» επέρριψε η αναπληρωτής τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και βουλευτής Νοτίου Τομεά Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ευθύνεται για τη λιποθυμία του εννιάχρονου παιδιού στη Ρόδο από πείνα.

Η εποχικά εργαζόμενη γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της δυο είναι μία από τις χιλιάδες εργαζόμενες των οποίων η ζωή ανατράπηκε από τη μια μέρα στην άλλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Για τον κ. Μητσοτάκη  και την κυβέρνησή του αυτή η μονογονεϊκή οικογένεια, που μέχρι πριν λίγο ζούσε με επάρκεια  θα πρέπει να περιμένει  να καλύψει τις ανάγκες της από τα 534 ευρώ το μήνα του επιδόματος αναστολής όποτε της δοθεί.  Διότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης: Η επικοινωνιακή διαχείριση, το μοίρασμα πακτωλού χρημάτων με αδιαφανείς διαδικασίες σε κολλητούς, η δυσφήμιση των αντιπάλων και η επιβολή σιωπητηρίου στις αντίθετες φωνές, είπε η κα Φωτίου.

Επανερχόμενη στο γεγονός της λιποθυμίας του παιδιού στη Ρόδο η βουλευτής δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε, από την αρχή της πανδημίας, τα 175.000 σχολικά γεύματα ημερησίως να δίνονται στους δήμους ώστε να τα μοιράζουν στις οικογένειες. Αντ’ αυτού, σταμάτησαν το πρόγραμμα. Επίσης, η Ε.Ε. είχε δώσει τη δυνατότητα, λόγω κορονοϊού, αντί για τις σακούλες τροφίμων του ΤΕΒΑ, όποτε δίνονται, να εφαρμοστεί άμεσα ηλεκτρονική κάρτα τροφίμων, όπως η γνωστή κάρτα αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, για προμήθεια τροφίμων από όλα τα μαγαζιά. Ούτε αυτό το έκαναν βεβαίως.

Τελειώνοντας η Θ. Φωτίου κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και να υιοθετήσει τα μέτρα που επεξεργάστηκε, κοστολόγησε αναλυτικά και προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» τώρα, για να μη βρεθούμε μπροστά σε επαναλαμβανόμενα ανάλογα περιστατικά με αυτό της Ρόδου.