Την προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ ότι η Ελλάδα έχει προβληματικούς υπουργούς Άμυνας σχολίασε ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός άμυνας, μέσω Twitter τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις Τσελίκ, λέγοντας:

«Προβληματική είναι η Τουρκία που παραβιάζει εναέριο χώρο και θάλασσα συμμάχου, που σχεδιάζει εισβολή στη σύμμαχο που εισβάλει σε άλλη χώρα (Συρία) που χρησιμοποιεί παιδιά σαν πυρομαχικά και όχι ο ΥΕΘΑ που αρνήθηκα τα ΜΟΕ 5 χρόνια και απέτρεψα με το ΠΝ έρευνα στα χωρικά μας ύδατα».

Ο κ. Τσελίκ είχε αναφερθεί στην Ελλάδα ως εξής: «έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας.

Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική  Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης. Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ (που μας κάνουν). Σαν παιδικές ασθένειες. Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης.

Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση. Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο».