«Αντικειμενικά υπάρχει ζήτημα, κατά πόσο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας ή και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος, ως ομιλητές, σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαδόπουλου και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού στη χθεσινή εκδήλωση της κίνησης των «58» για την Κεντροαριστερά. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό από την ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που φέρουν τον κ. Παπαδόπουλο να τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «58» κόντρα στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λυκούδης είπε ότι «προφανώς θα ήταν πρόβλημα, αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου άλλου πολιτικού σχηματισμού. Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Δεν θα μπορούσε να γίνει γενικά αποδεκτό από την ΔΗΜΑΡ. Αλλά νομίζω ότι παραμένει στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει».

Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Λυκούδης είπε ότι το κόμμα στις εκλογές αυτές έχει ανοιχτή πολιτική συμμαχιών και δεν αποκλείεται σε κάποιους δήμους ή περιφέρειες να συμπεριλαμβάνει ενδεχομένως και ένα ενδιαφέρον πρόσωπο, που μπορεί να ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αποκλεισμός σε αυτά, πρόσθεσε.