Η Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε σήμερα εντός του Κοινοβουλίου, επίθεση με υβριστικές αναφορές προς το πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, αφού της κ. Ζαρούλια είχε προηγηθεί ο συνάδελφός της, Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του για την ανακρίτρια κ. Κλάπα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τον κ. Αθανασίου «κουτό» και «ανόητο».

Ο κ. Κασιδιάρης, αφού επανέλαβε ότι «η υπόθεση δικαστικής δίωξης της Χρυσής Αυγής αποτελεί την πιο άθλια σκευωρία που έχει δει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 50 χρόνια» και η οποία «στήθηκε με εντολή Σαμαρά», κατηγόρησε εκ νέου την κ. Κλάπα ότι μετατέθηκε στο Εφετείο και ανέλαβε την υπόθεση επειδή ο σύζυγός της είναι στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Έθεσε επίσης θέμα με την ημερομηνία των ενταλμάτων κράτησης για τους βουλευτές κ.κ. Ηλιόπουλο, Γερμενή, Μπούκουρα και κατήγγειλε ότι ο κ. Αθανασίου πήρε τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, την κ. Τσάμη, την ώρα που ανακρίνονταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παρέμβει στο ανακριτικό έργο.

Μιλώντας δε σε πρώτο πρόσωπο στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κασιδιάρης τον κατηγόρησε ότι «στηρίζει, από τη θέση του, την κλίκα της Λέσβου (σ.σ.: τόπος καταγωγής του υπουργού) Κουτζαμάνη και Βουρλιώτη».

«Κατανοώ την ανάγκη σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις, δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται το κόμμα σας. Λέω δύσκολη θέση και τίποτα παραπάνω» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για την κ. Κλάπα- Χριστοδουλέα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «μετατέθηκε νομότυπα στο Εφετείο Αθηνών, με την 68/2012 ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Πριν ανακύψει, δηλαδή, οποιοδήποτε ζήτημα. Ο Άρειος Πάγος και όχι ο υπουργός Δικαιοσύνης ενέκρινε τη μετάθεση αυτή. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 2 Ιουλίου του 2012, αμέσως μετά τις εκλογές, διότι τότε συνεδρίασε ο Άρειος Πάγος» είπε ο κ. Αθανασίου.

Στην προσπάθεια του κ. Κασιδιάρη να συνδέσει τη μετάθεση της κ. Κλάπα με την εποχή που είχε αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός ανέφερε ότι το ερώτημα για τη μετάθεση είχε τεθεί πριν πάει στο υπουργείο ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος και ως νομικός και ως υπουργός έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δείγμα ότι παρεμβαίνει στο έργο της.

Για την ημερομηνία των ενταλμάτων (σ.σ.: ο κ. Κασιδιάρης αναφέρει ότι φέρουν ημερομηνία προγενέστερη της απολογίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής), ο κ. Αθανασίου το απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η γνωμοδότηση του εισαγγελέα (σ.σ.: η γνωμοδότηση προηγείται της απόφασης του ανακριτή) είναι την ημέρα ολοκλήρωσης των απολογιών.

Τέλος, ως προς το τηλεφώνημά του προς την κ. Τσάμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν το αρνήθηκε. Είπε, όμως, πως έγινε για να ενημερωθεί και όχι για να παρέμβει στο έργο τής δικαιοσύνης και κάλεσε τον κ. Κασιδιάρη να καταθέσει έστω και στοιχειώδεις αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.