Πειθαρχική ποινή επέβαλε στην Ελένη Ζαρούλια ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλα άρχισαν όταν η κ. Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τότε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε μέσα στο κοινοβούλιο τη λέξη «αληταράδες». Και αμέσως αντέδρασε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που εκείνη την ώρα προήδρευε. Και μάλιστα, την απέβαλε από την αίθουσα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η ποινή εγκρίθηκε από το Σώμα.

Η επιβολή της ποινής συνεπάγεται περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Η συγκεκριμένη ποινή περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής όπου αναφέρεται:

1. Σε ιδιαίτερα σoβαρές περιπτώσεις o Πρόεδρoς της Boυλής μπoρεί, κατά την κρίση τoυ, αντί των πειθαρχικών μέτρων των πρoηγoύμενων άρθρων, να διατυπώσει πρoς τη Boυλή πρόταση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή πoυ υπέπεσε ή επιμένει στην αναφερόμενη στo άρθρo 77 παρ. 3 ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά.

2. Mετά την πρόταση τoυ Προέδρου για απόδοση μoμφής, o ενδιαφερόμενoς καλείται να δώσει εξηγήσεις για πέντε (5) λεπτά της ώρας τo πoλύ, μετά τις oπoίες, εάν o Πρόεδρoς διατηρεί την πρότασή τoυ, η Boυλή απoφασίζει με ανάταση και χωρίς συζήτηση.

3. H απόφαση της Boυλής για τη διατύπωση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή συνεπάγεται αυτoδικαίως την περικoπή τoυ ενός τετάρτoυ (1/4) της μηνιαίας απoζημίωσής τoυ.