Πέτσας: Από αύριο 240.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ

Παράλληλα δρομολογούνται τρία νέα προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:18
01/06/2020
Πέτσας: Από αύριο 240.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ
8
loading

«Από αύριο 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση, όπως είπε, εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου». Τις επόμενες μέρες επίσης θα αρχίσει να καταβάλλεται σε περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς το επίδομα ανεργίας. Ήδη έχει καταβληθεί σε 2.160 ναυτικούς το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Από σήμερα ξεκίνα και θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου η καταβολή μειωμένου ΦΠΑ από το 24% στο 13% στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια των κινηματογράφων καθώς και στις μεταφορές με τρένο, μετρό και τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία. Ήδη από σήμερα τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα μειώνονται στο 1,20 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 90 λεπτά. Από σήμερα ξεκίνα συν τοις άλλοις και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες, 0,48% για τον εργοδότη και 0,42% για τον εργαζόμενο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων, εντός του Ιουνίου, θα δρομολογηθούν οι  διαδικασίες για το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Στο νέο κύκλο θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι  ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουμε ανακοινώσει (ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας), προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ και για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ» όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, δρομολογούνται τρία νέα προγράμματα:

 • Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.
 • Το δεύτερο, ύψους  32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην  ενίσχυση αλυσίδων  προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.
 • Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Απομαχος

  Ποια αυξηση ρε παιδια μας δουλευουν κανονικα μου μειωσαν το επικουρικο 40 ευρω και την συντσξη 12 ευρω .
  Ταιζουν τον κοσμο σανο κανονικα......

  1. avatar ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΙΣ 20.16 . ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ . ΗΔΗ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.30 ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 135 ΕΥΡΩ .

   ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ . ,
   ,
   ,

 2. avatar τερας

  Ψευτες κανατε ηδη μειωσεις 60 ευρω.....μπουρδες και ψεματα ως συνηθως

  1. avatar τερας χωρίς τόνους–τερας στην σκέψη–τερας στην πονηριά……ΤΑΔΕ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ .

   ,

 3. avatar ΨΥΧΟΛΕΗΛΑΤΗΣ

  Οι συνταξιούχοι δεν βαράνε άλλοι βαράνε περίμενε και θα δεις ποιοι......

  1. avatar Σύντροφε, καρατέκα του ΠΑΜΕ . Σήκω απο τον καναπέ…

   ,

 4. avatar ΣΟΡΡΥ Ε!

  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!

  1. avatar Εεεεεετσι

   Αν ξανά βγει ο τσιπρας 100% θα ψάχνουμε και δεν θα βρίσκουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει