«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας σήμερα τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, ούτε η παρακαταθήκη που δημιουργεί ο λαός με τις θυσίες του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια και κυριαρχία. Δεν μας έχουν θέσει θέμα εθνικής ασφάλειας, ανέφερε, αλλά η οικονομική ισχύς, η εθνική ανεξαρτησία και η ανάπτυξη είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες της εθνικής κυριαρχίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, προσθέτοντας ότι η αποδοχή της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Αναφερόμενος στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρώπη, τόνισε ότι θα είναι η περίοδος της επισημοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, της έναρξης της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, της έναρξης της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης των Τραπεζών.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για όλους και για το ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα φανεί η μέγιστη απήχηση κάθε χώρου. Σχετικά με τις Ευρωεκλογές ανέφερε ότι θα αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, τον οποίο χαρακτήρισε, παλαιοκομματικό.

Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έληξαν με την ανακοίνωση του προέδρου της Συνόδου Γιάννη Δριβελέγκα ότι από τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΠΕ προέκυψε η έγκριση της εισήγησης του προέδρου του Κινήματος.