«Το ΠΑΣΟΚ πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία»

Κριτική στην πορεία του κόμματος άσκησαν στελέχη και βουλευτές


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:17
22/12/2013
«Το ΠΑΣΟΚ πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία»
6
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ έκρουσαν στελέχη και βουλευτές, στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Το αφήγημα δεν βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία», τόνισε ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, σημειώνοντας ότι «ο κυβερνητικός συμβιβασμός έχει ημερομηνία λήξης». Ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορεί να δεχτούμε το ρόλο του πρόθυμου μικρού εταίρου, που μας επιφυλάσσει το σύστημα και πώς χρειαζόμαστε ιδεολογικό στίγμα. Ο τακτικισμός δεν είναι ιδεολογία».

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «υπερασπιζόμαστε την παράταξη» και ζήτησε να τελειώνουν τα όσα λέγονται περί ανταρτών. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει η σταθερότητα της χώρας αλλά θα μπαίνουν κόκκινες γραμμές.«Χρειαζόμαστε προοδευτική κατεύθυνση στη μεταμνημόνιακή εποχή. «Δεν στήνεται παράταξη επειδή θα συνενωθούν πέντε μαγαζάκια», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουρά στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Να πάμε σε ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, με ευρύ πολιτικό προσκλητήριο, όπου θα τεθούν όλα από την αρχή», σημείωσε ο ίδιος.

Από τη μεριά του, ο πρώην γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα συναίσθημα ελπίδας, που θα προέλθει από αλλαγή στρατηγικής και από ασυνήθιστες συγκρούσεις για την συγκυρία και την εποχή. Συγκρούσεις που θα δίνουν την ελπίδα ότι από αυτές προκαλείται ωφέλεια. Συγκρούσεις με δυνάμεις που παρεμποδίζουν την διεύρυνση του πλούτου για κάθε λόγο και με κάθε τρόπο».

Στις Ευρωεκλογές αναφέρθηκε από την άλλη ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης. Εξήγησε ότι ιστορικά οι Ευρωεκλογές οδηγούν τους πολίτες σε πιο χαλαρή συμπεριφορά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο τώρα που πολλοί πολίτες θεωρούν ότι πολλά από τα προβλήματα της χώρας οφείλονται στα προγράμματα οικονομικής πολιτικής που ακολουθούνται και ότι αυτά τα προγράμματα, ήταν το αποτέλεσμα μιας τιμωρητικής στάσης των ευρωπαίων εταίρων.

«Επομένως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ως προς τη στρατηγική του διότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε.

Ο κ. Σαχινίδης ισχυρίστηκε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να το εξαφανίσει από την Βουλή. «Είναι ένα απωθημένο της κομμουνιστογενούς αριστεράς από το 1974», υπογράμμισε.

Στη δική του παρέμβαση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ με συναίσθημα ευθύνης πήρε στις πλάτες του όλο το βάρος της μεταπολίτευσης και πώς το Μνημόνιο ανέτρεψε τα πάντα, σημειώνοντας όμως πως «και η έξοδος από το Μνημόνιο θα κάνει το ίδιο».

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας νέας απαγωγής, αυτή τη φορά από τις δυνάμεις του ευρωμηδενισμού και ευρωσκεπτικισμού. «Βρισκόμαστε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας μεταξύ συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων. Το ότι εμείς μετέχουμε σε κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε από πού ερχόμαστε και που πάμε», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Θωμάς

  Το Πασοκ δεν είναι άλλο παρά τα στελέχη του.... Ολα τα στελέχη του Πασοκ έχουν πεθάνει πολιτικά-ποινικά.

 2. avatar Voidi

  Το ΠΑΣΟΚ έκανε οτι καλύτερο μπορούσε για την καταστροφή αυτού του τόπου, έκλεισε τον κύκλο του, και είναι καιρός πλέον να εξαφανιστεί.
  Κρίμα που ο λαός, πλανεμένος από το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Εξω οι βάσεις του Θανάτου, πλανεμένος βασικά από τα δικά του εμφιλιακά αποθημένα, έφερε ότι πιο χειρότερο, μαζί με την ΝΔ, στον τόπο.
  Την κομματοποίηση, τον άμετρο συνδικαλισμό, το βόλεμα, το εύκολο χρήμα, την λαμογιά, την ψευτο-αριστερίστικη φιλοσοφία, τον σοσιαλισμό της δεξιάς τσέπης.

 3. avatar costas2by4

  Να πάει, να πάει. Εκεί να δεις εθνική ομοψυχία Ευάγγελε.

 4. avatar zelihovo

  Ώρα καλή και πίσω μη γύρισε i.

 5. avatar Νέος και Άνεργος

  εύχομαι η πρόσκρουση να πονέσει

 6. avatar vag the greek

  ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ .........................................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει