Με αστείες δικαιολογίες ο Μιχάλης Λιάπης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα μετά τη σύλληψή του για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ που οδηγούσε. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η δήλωσή του στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από την Τροχαία: «Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη χθες για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» και υποστήριξε ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ με πλαστές πινακίδες. «Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες», είπε.

Το ερώτημα όμως είναι, πώς μπορεί ένας πρώην υπουργός, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες για να γλιτώσει τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα ασφάλιστρα, όταν, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του (για το οικονομικό έτος 2012) ο κ. Λιάπης, δήλωσε εισοδήματα ύψους 109.223,68 ευρώ και η σύζυγός του 29.250 ευρώ…

Ο «συνταξιούχος» -όπως ο ίδιος δήλωσε- έχει στην κατοχή του 28 ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία απέκτησε την τελευταία δεκαπενταετία. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μία πολυτελή κατοικία στην Κηφισιά, 451 τ.μ., την οποία απέκτησε το 2002. Επίσης, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας ο κ. Λιάπης διαθέτει μια εξοχική κατοικία 237 τ.μ. Ο πρώην υπουργός απέκτησε το 1999 μία πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Μύκονο και ένα αγροτεμάχιο στο νησί των ανέμων το 2006.

Αμετάβλητη παρέμεινε κατά τα άλλα η ακίνητη περιουσία του που περιλαμβάνει, επίσης, διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, γραφεία στη Λεωφόρο Κηφισίας, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και αγροτεμάχια στην Ευρυτανία.

Ο κ. Λιάπης διατηρούσε, επίσης, καταθέσεις 6.255 στην τράπεζα Πειραιώς, 7.753 στην Alpha Bank και 32.679 στην Εθνική Τράπεζα.

(Κάντε κλικ στη φωτογραφία με τα ακίνητα που δήλωσε ο Μ. Λιάπης)

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δήλωση του Μιχάλη Λιάπη για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).