«Κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση είμαστε ένα, δεν παίρνει κανείς αποφάσεις για να χαθεί κάτι από την ελευθερία των πολιτών αλλά για να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με το πώς θα κινηθούν οι πολίτες το Πάσχα με φόντο την κρίση με τον κορονοϊό.

«Θα κάνουμε Πάσχα με πρωτότυπο τρόπο, από τα σπίτια μας, θα βρούμε τρόπους επικοινωνίας» είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, που είπε χθες πως το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι. 

«Όλοι έχουμε ανάγκη να ξαναδούμε λίγο στο αύριο που θα είναι ξανά ελπιδοφόρο γιατί αν τα έχουμε καταφέρει μένοντας στο σπίτι, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι εδώ και θα μπορούμε να δούμε τη ζωή με ελπίδα και αισιοδοξία ακόμα και στα δύσκολα» είπε και εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

«Πιστεύω πως επειδή είμαστε απολύτως ενωμένοι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα, θα μείνουμε στο σπίτι» τόνισε. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην προσφορά του 50% του μισθού βουλευτών της ΝΔ και υπουργών, λέγοντας πως «η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ συμβολική και ουσιαστική, και έχει ανταποκριθεί προφανώς το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός εκφράζει με τις κινήσεις του όλους τους Έλληνες, δείχνει την αλληλεγγύη και την ενότητα».

«Δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο αλλά είναι βέβαιο πως θα ανταποκριθούν και θα συνδράμουν» πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση εάν αυτό μπορεί να φέρει και μειώσεις στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «η συζήτηση αυτή είναι άστοχη και άκαιρη, κανένας δεν υπάρχει στον κόσμο να γνωρίζει πότε θα λήξει αυτή η κρίση, πότε θα υπάρξει το εμβόλιο που θα προστατεύει την ανθρώπινη ζωή».

Δεν γνωρίζουμε την έκταση και το μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων, ξέρουμε πως θα είναι πολύ αρνητικές γιατί τουλάχιστον τους επόμενους δύο μήνες η κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει, πρέπει να προετοιμαστούμε για Απρίλιο και Μάιο στις ίδιες συνθήκες, πρόσθεσε και κατέληξε: «Δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά το πού θα βρεθούμε θα το ξέρουμε ύστερα από μερικούς μήνες, όταν λήξει η κρίση».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης πως ετοιμάζεται πρόγραμμα σίτισης 30.00 ανθρώπων στην Αττική που έχουν ανάγκη τα στοιχειώδη, σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους 66 δημάρχους, και με έκτακτη επιδότηση 5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να έχουν οι άνθρωποι αυτοί δύο γεύματα ημερησίως για περίπου ενάμιση μήνα.

«Τα γεύματα θα πηγαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων, υπάρχει πολύ μεγάλη τέτοια ανάγκη γιατί υπάρχουν και πολλά προβλήματα με τα συσσίτια που διοργάνωνε η Εκκλησία» εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, και πρόσθεσε πως πρόθεση του υπουργείου είναι το ίδιο μέτρο να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.