Tρεις κλήσεις σε απολογία απέστειλαν οι Εφέτες Ανακρίτριες που χειρίζονται τη μεγάλη υπόθεση για παράνομη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην δικογραφία της επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που είχαν απολογηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.α στον ανακριτή Πειραιά, καλούνται τώρα από τις Εφέτες κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου να λογοδοτήσουν και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν στοιχεία για τη δράση συγκεκριμένου βουλευτή του κόμματος ο οποίος φαίνεται να εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα ως πορτιέρης.

Όπως είναι γνωστό, οι ανακρίτριες έχουν ήδη καλέσει σε απολογία στις 25 Νοεμβρίου τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων ήρθη πρόσφατα η ασυλία μες την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κλήση σε απολογία έχουν αποστείλει και σε ένα ακόμη πρόσωπο που προέκυψε εμπλοκή του από την επεξεργασία στοιχείων της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και από διασταύρωση στοιχείων από μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί έχουν εξετάσει και εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ αυτών αιρετούς και πολιτικά πρόσωπα, ενώ βρίσκονται εν αναμονή των απαντήσεων της Αστυνομίας για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών αλλά και μελών της Χρυσής Αυγής.
Από την αναφορά των Αστυνομικών Αρχών για το ποια όπλα από τα κατασχεθέντα, διέθεταν άδειες θα εξαρτηθεί και το αν και σε βάρος ποιών κατηγορουμένων θα απαγγελθεί η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, αδίκημα που περιλαμβάνεται ήδη στην δικογραφία για την υπόθεση.
Αντίστοιχα οι δύο ανακρίτριες αναμένουν και τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργούνται από την Αστυνομία σε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές