Συνάντηση με το Γεν. Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων για το θέμα της ΕΡΤ.

Στη συνάντηση, που είχε ζητηθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια της πρωτοβουλίας τους για δημοκρατική και ειρηνική διέξοδο στο θέμα της ΕΡΤ, συμμετείχαν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας, και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, από την ομάδα εργασίας που επεξεργάστηκε τη σχετική πρόταση των Οικολόγων Πράσινων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέλαβαν την έκκλησή τους να μην υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και αστυνομική επέμβαση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, και παρουσίασαν τους βασικούς άξονες της πρότασής τους «για μια παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική ΕΡΤ» υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τονίστηκε ότι δεν υποστηρίζουν βίαιη απομάκρυνση των απολυμένων από το ραδιομέγαρο, ενώ δήλωσαν ανοικτοί υπό όρους σε περαιτέρω διερεύνηση της πρότασης διεξόδου των Οικολόγων Πράσινων για την ΕΡΤ.

Για το ίδιο θέμα, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων είχε πρόσφατα συνάντηση και με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη, που άκουσε με προσοχή την πρόταση αλλά δεν άφησε περιθώρια υποχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Πιο πριν είχαν συναντηθεί και με τον υφυπουργό κ. Π. Καψή, αρμόδιο για τη Δημόσια Τηλεόραση.