Το θέμα του προέδρου των εργαζομένων στο «Σωτηρία» που ζήτησε 50.000 ευρώ για να μην γίνει απεργία σχολίασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα αποκάλυψε πώς έφτασαν στο σημείο να τον εντοπίσουν.

«Προ δύο εβδομάδων ήρθε η διοικήτρια και μου κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του σωματείου της ζήτησε για να μπορέσει να σταματήσει τις ενέργειες, χρήματα.

Πήρα τον κ. Δένδια ο οποίος έστειλε στο γραφείο μου το τμήμα εκβιαστών. Ξεκίνησαν μία παρακολούθηση με το πρόσωπο. Ο συγκεκριμένος ισχυριζόταν ότι θα έδινε τα λεφτά για να καμφθούν οι αντιδράσεις. Προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα. Δόθηκε το ραντεβού στην οικία της κ. Καρρά. Μπήκε ο κύριος τα πήρε και ζήτησε μια εβδομάδα για να τα μοιράσει», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Συνελήφθη και πρόκειται να δικαστεί».

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε όμως και αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του λέγοντας: «Τα ευρήματα στο σπίτι του δείχνουν κακοποιό, θα έλεγε κανείς. Ο συγκεκριμένος εκλεγόταν εδώ και πολλά χρόνια με την ΠΑΣΚΕ. Το τελευταίο καιρό κατέβηκε με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο».

Πάντως, για το γεγονός ότι δεν θέλει κανείς από την ομοσπονδία να μιλήσει για εκείνον, είπε: «Αυτό είναι υγιές γιατί κανείς δεν έχει σκοπό να τον προασπίσει».

Ανέφερε για τον εκβιασμό ότι: «Όταν μου το πρωτοείπε η κ. Καρρά, έμεινα παντελώς έκπληκτος. Ειλικρινά, εξεπλάγην». Και τόνισε: «Το εντυπωσιακό είναι ότι φαινόταν σίγουρος ότι με αυτά τα χρήματα θα σταματούσαν οι αντιδράσεις».