«Ήταν τεράστια η συγκίνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την εκδήλωση για τη στήριξη της Ελλάδας που πραγματοποίησε το «Hellenic Initiative» στο Μανχάταν, με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμησή του για τους συντελεστές της όλης προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι η παρουσία αυτών των ανθρώπων «ακτινοβόλησε σπάνια κοιτάσματα ενέργειας», όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι αν όλοι αυτοί, την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από την αγωνία της κρίσης, κάνοντας απίστευτες θυσίες, αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά βοηθήσουν μέχρι τέλους, νομίζω ότι θα δοθεί μια πολύ σημαντική ώθηση».

«Όπως είδατε, ολονών η αγωνία και η προσπάθεια είναι τα νέα παιδιά. Η ανεργία να μειωθεί, επενδύσεις να γίνουνε, δουλειές να μπουν μπροστά. Αυτή είναι και η δικιά μου αγωνία. Γι’ αυτό, άλλωστε, είμαι εδώ πέρα» είπε.

Κάνοντας αποτίμηση των επαφών του στις ΗΠΑ (σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον), κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο πρωθυπουργός απάντησε μονολεκτικά: «Άριστη».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το «πόσο σημαντική είναι η προσφορά στην Ελλάδα του Γιώργου Λογοθέτη (συνιδρυτή της “Ελληνικής Πρωτοβουλίας), ο οποίος μίλησε πάρα πολύ θετικά για σας;», ο κ. Σαμαράς είπε: «Ο Γιώργος είναι ένα παιδί το οποίο ξεκίνησε από πολύ λίγα, από μια πολύ μικρή επιχείρηση, σε σχέση με τον κολοσσό που έχει φτιάξει σήμερα. Το κυριότερο που δίνει ο Γιώργος είναι παράδειγμα για τους άλλους. Τι μπορεί κανείς να γίνει μόνος του. Τεράστια υπόθεση».