«Kαι μέσα στη Δικαιοσύνη, όπως και μέσα στην Αστυνομία, υπάρχουν φαινόμενα ανοχής από θύλακες προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν αφορά συλλήβδην τη Δικαιοσύνη» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό«Αθήνα 9,84», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για ανάλογη παρέμβασή του στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε ως ανησυχητικό κρούσμα την ανακοίνωση των δικαστικών και εξήγησε: «Υπάρχουν αναβολές δικών, αθώωση λόγω ελλιπών στοιχείων στη δικογραφία και αργά αντανακλαστικά.

Θα περίμενα, λοιπόν, από ένα συνδικαλιστικό όργανο δικαστών, αντί να ζητάει την ποινική μου δίωξη, εμμέσως πλην σαφώς, να συνδράμει, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να είναι πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Στην ανακοίνωση αυτή, με βάζουν μαζί με τον Κασιδιάρη. Θεωρώ θλιβερό ένα όργανο που εκπροσωπεί δικαστές, να υιοθετεί τόσο χοντροκομμένα, αυτή την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για τη θεωρία των δυο άκρων. «Το να αναζητήσουν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, το κοινό δημοκρατικό πλαίσιο που θα εκφράζει την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσά τους, με ταυτόχρονη απομόνωση της Χρυσής Αυγής και ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται εκτός συνταγματικού τόξου, δεν πάνε μαζί. Αν ο κ. Σαμαράς είναι ειλικρινής, οφείλει σε αυτό το θέμα να πάρει καθαρές αποστάσεις από αυτή την επικίνδυνη θεωρία. Δεν “χτυπάει” εμάς, αλλά τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και τη χώρα» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και προσέθεσε:

«Εμείς είμαστε μια αντιφασιστική και αντιμνημονιακή δύναμη. Επισημαίνουμε ότι το μνημόνιο τροφοδοτεί το φασισμό, αλλά δεν θέτουμε ως προϋπόθεση να συμφωνήσει κάποιος στο σύνολο της πολιτικής μας, για να κάνουμε κάτι για να σαπίσουν στη φυλακή οι δολοφόνοι».