Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ως πρώτη κίνηση ζητούν την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αίτημα που πάντως σκοντάφτει στην άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο έχει διαμηνύσει ότι μια τέτοια σύσκεψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση ,παρά το ότι ανάλογο αίτημα αίτημα έχει διατυπώσει και ο Ευαγ. Βενιζέλος δεν θέλει να βάλει από το… παράθυρο του προεδρικού μεγάρου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ κόμματα που έχουν σαφώς άλλες θέσεις και κυρίως ταυτίζουν άμεσα την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής με την οικονομική πολιτική και τα μνημόνια.

Άλλωστε όπως δηλώνουν επιτελείς του Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ήδη ως προϋπόθεση την αποπομπή Λαζαρίδη και ζητά να εγκαταλειφθεί και να αποκηρυχθεί δημόσια η θεωρία των δύο άκρων που αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική επικοινωνιακή επιλογή του κυβερνητικού συνασπισμού.