Η ανάγκη δημιουργίας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδο.

«Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ότι πρέπει να δημιουργηθεί, είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική. Βεβαίως, η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου για την παρούσα κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου που δικαιούται να βαδίσει δρόμους εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Ο χώρος αυτός, πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών», πρόσθεσε.

«Το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Σήμερα καταγράφουμε τη συμφωνία μας σε αυτά τα ζητήματα», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς για το εάν στη συνάντηση υπήρξε συζήτηση για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης απάντησε αρνητικά.

«Βασικό στοιχείο της πολιτικής που θα δεσμεύει θετικά αυτόν τον τρίτο πόλο, το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η αντίθεση του προς στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα η αντίθεση προς κάθε λαϊκισμό και δημαγωγία. Με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την κοινωνική συνοχή», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται στην προσπάθεια για ενιαίο κεντροαριστερό κόμμα.