Τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν καθημερινά ενημερωτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται διαδικτυακά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματά τους και παρουσίασε τη θέση του κόμματος του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το ίδιο όνομα, με άλλη διοίκηση και άλλο θεσμικό πλαίσιο, με αξιοκρατία. «Το ότι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια τηλεόραση δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε όλα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις στη δημόσια τηλεόραση» τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση έδωσε ένα «δωράκι» στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στις καρέκλες της εξουσίας», είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παλεύει να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική».

«Δεν είμαστε για ήττες ήρθε η ώρα για νίκες», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση «για να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να προχωράνε για πολύ με ένα πρόγραμμα που οδηγεί από αποτυχία σε αποτυχία».

«Για να μπορέσει η ελπίδα να γίνει πραγματικότητα πρέπει να νικήσουμε το συναίσθημα του φόβου», είπε, μεταξύ άλλων.