Παρουσίες και απουσίες με νόημα από τις εκδηλώσεις για την 3η Σεπτεμβρίου με αφορμή τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέφερε: «Να κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση της παράταξης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κανείς δεν θεωρεί κάτι διαφορετικό».

Επεσήμανε ακόμη: «Ο τόπος έχει τη φωνή της Κεντροαριστεράς ανάγκη. Πρέπει να παλέψουμε για να χτίσουμε μια νέα παράταξη. Τα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι τα καλύτερα χρόνια του ελληνικού έθνους. Όμως, γίνανε και λάθη».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ακόμη ότι: «Εάν καταλάβουμε ότι κίνητρο της πολιτικής σήμερα δεν είναι εξουσία, να μείνουμε αυτοί που πιστεύουμε ότι κίνητρο είναι οι αξίες και οι αρχές της παράταξης».

Πάντως, ερωτώμενος για τα στελέχη που έβλαψαν τη χώρα, είπε: «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των στελεχών που ανιδιοτελώς έχουν προσφέρει, είναι στην ψάθα» και πρόσθεσε: «Ένα τόσο μεγάλο κόμμα με πολύχρονη ιστορία, δυστυχώς έχει αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να τα ξεπεράσουμε».