Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Στη δήλωση παραίτησής του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Υπενθυμίζεται πως τα όσα είχαν διαρρεύσει πρόσφατα για το βιογραφικό του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, υπήρξαν δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο των Ηνωμένων Πολιτειών που αμφισβητούν τα στοιχεία του βιογραφικού του υφυπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Αντώνης Διαματάρης σε πρόσφατη δήλωσή του είχε τονίσει πως πράγματι παρακολούθησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα όμως οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει το σχετικό τίτλο σπουδών.

Η ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει το θέμα με το πτυχίο του υφυπουργού Εξωτερικών: «Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο…» και πρόσθεσε: «Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον υφυπουργό του, κ. Διαματάρη, παρά την ομολογία του για το πλαστό βιογραφικό του».

Στο τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Έτσι επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας».