Δεν θα ψηφίσει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ο Μιχάλης Κασσής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των πλειστηριασμών και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει υπέρ αυτού του μέτρου. Μάλιστα, στο ερώτημα που του έγινε ότι εάν οι βουλευτές του κόμματός του είναι αντίθετοι το αποτέλεσμα θα είναι να πέσει η κυβέρνηση, εκείνος απάντησε: «Να πέσει και να μην ξανασηκωθεί».

Ο κ. Κασσής σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα χρόνο βουλευτής τώρα και ήδη αυτό ακούω συνέχεια: ή ψηφίζουμε ή πέφτει η κυβέρνηση ή ψηφίζουμε για να πάρουμε τη δόση ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Θεωρώ ότι το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί ούτε καν να συζητείται αυτή την περίοδο. Σε μία κοινωνία η οποία έχει τόσα μεγάλα προβλήματα δεν μπορούμε να προσθέσουμε και το φόβο της άρσης του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας δηλαδή να πάρουμε τα σπίτια από τον κόσμο. Οι τράπεζες στηρίχθηκαν.

Κι εγώ με την ψήφο μου αλλά και άλλοι συνάδελφοι στηρίξαμε τις τράπεζες γιατί ψηφίσαμε την ανακεφαλαιοποίηση. Οι τράπεζες πήραν τα χρήματα αυτά που έπρεπε να πάρουν προκειμένου να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα άρα σημαίνει ότι το θέμα που άνοιξε ο κ. Στουρνάρας, να το κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί νομίζω ότι είναι αδιέξοδο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει βουλευτής, τουλάχιστον από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει αυτό το νομοθέτημα. Να υπάρξει ένας χρόνος παράταση και εάν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν, αυτά μπορούν να εντοπιστούν μέσα από το τραπεζικό σύστημα».

Και τόνισε: «Να πέσει η κυβέρνηση και να μην ξανασηκωθεί» στο ερώτημα που του έγινε.