Νίκος Φίλης: Άτολμη η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Θα την υπερψηφίσει καθώς διαφωνεί περισσότερο με την πρόταση της ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:49
19/11/2019
Νίκος Φίλης: Άτολμη η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας
29
loading

Εκ των έσω έστρεψε τα πυρά για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας την ενόχληση των συναδέλφων του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «άτολμη» πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του αναφορικά με την αναθεώρηση του άρθρου 3, καθώς όπως είπε αποτελεί «προϊόν ατελών συμβιβασμών». Ωστόσο σύμφωνα με το σκεπτικό του θα την υπερψηφίσει, γιατί… διαφωνεί περισσότερο με την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar Ο Θεός είπε: Προσέξτε κάνω καινούρια τα πάντα. Εγώ θα δώσω σε αυτόν που διψάει από την πηγή του νερού της ζωής δωρεάν. Και θα εξαλείψω κάθε δάκρυ από τα μάτια σας και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον…ούτε κραυγή ούτε πόνος δε θα υπάρχουν πλέον επειδή

  Τα πρώτα 400 χρόνια μετά Χριστόν δεν υπήρχαν ναοί , δεν υπήρχαν αντικείμενα, τίποτα άλλο παρά συναθροίσεις πιστών μέσα και έξω που διέδιδαν το ευαγγέλιο της σωτηρίας του Χριστού, τη ζωή Του , το έργο Του και η προσκύνηση ανήκε μόνο στον τριαδικό Θεό, Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα. Ο μόνος μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, μοναδικός αρχιερέας ο Ιησούς Χριστός!!!
  Αργότερα εξ\' αιτίας των θαυμάτων που έκαναν οι απόστολοι με τη δύναμη του Θεού, οι άνθρωποι έφτιαξαν ομοιώματα ανθρώπων, έπαιρναν τα ρούχα τους, τα αντικείμενά τους τα λείψανά τους και τα προσκυνούσαν. Από εκεί και μετά δημιουργήθηκαν οι θρησκείες του χριστιανισμού που είναι αντίθετες από τον ίδιο τον Θεό. Ιδιαίτερα στην πολυθεϊστική Ελλάδα δυστυχώς αντικατέστησαν τους θεούς τους με τους ανθρώπους που μιλούσαν για τον Κύριο. Οι απόστολοι όσο ήταν εν ζωή όταν έσκυψαν να τους προσκυνήσουν , έσκισαν τα ρούχα τους λέγοντας μην το κάνετε αυτό και εμείς άνθρωποι σαν κι εσάς είμαστε. Τον Θεό προσκυνήστε εν πνεύματι και αληθεία . Διαβάστε την Καινή Διαθήκη όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ. Σας ευχαριστώ!

 2. avatar Ούστ!

  Θεούσες και τρολ σε αγαστή συνύπαρξη!

 3. avatar A.M.

  Λίγο γυμναστική και δίαιτα δεν κάνει κακό..
  Δείχνει αυτοέλεγχο. Αν θες να έχεις σεβασμό από τους άλλους κοίτα και λίγο την εικόνα σου, και άσε τις δηλώσεις...

 4. avatar Δεν ξέρω τι μου γίνετε …

  Είπαμε να κάνετε αξιοπρεπή αντιπολίτευση
  Αλλά
  Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

  Παλιά , στα χρόνια του Πολυτεχνείου ( που προσπαθείτε να καπηλευτείτε ) έδεναν τις αρκούδες και χτυπώντας ένα ντέφι , αυτές χόρευαν ...
  Άσε που τις γυροφέρναν στις γειτονιές
  Και με αυτές διασκεδάζαμε τότε

 5. avatar Ρε Νικολάκη..

  ...δεν είπαμε ότι δεν σας κάνει καλό
  το να κάνετε δηλώσεις .;
  ΥΓ. Έχεις και τον beast..

 6. avatar SER 30

  Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «άτολμη» πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του αναφορικά με την αναθεώρηση του άρθρου 3, καθώς όπως είπε αποτελεί «προϊόν ατελών συμβιβασμών». Ωστόσο σύμφωνα με το σκεπτικό του θα την υπερψηφίσει, γιατί… διαφωνεί περισσότερο με την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΟΙΝΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΒΙΟΛΙΤΖΗΔΕΣ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ) . ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΛΟΝΗΤΑ . ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕΖΗΛΙΑ ΑΙΣΧΟΣ .

 7. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη

  (1/2)Θα ήθελα να πω την γνώμη μου τι διαβάζω μέσα στην Αγία Γραφή.Αν το Ελληνικό κράτος θέλει να είναι δίκαιο με τον Θεό της Αγίας Γραφής+τα δικαιώματα των Ελλήνων πρέπει να καταργήσει άμεσα τον νηπιοβαπτισμό που έχουν εφεύρει+επιβάλει οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας.Το νηπιοβαπτισμα είναι αντίθετο στην διδασκαλία του ιδίου του Ιησού Χριστού που είναι+ο ιδρυτής της χριστιανικής εκκλησίας (δες Μάρκο Ευαγγέλιο 16:15-16). Γιατί όμως το κάνουν οι παπάδες αφού ο Ιησούς Χριστός είπε πρώτα ο άνθρωπος πρέπει να πιστέψει και μετά να βαπτίζεται; Ξέρουν πολύ καλά οι παπάδες πως αν μεγαλώσουν οι άνθρωποι ούτε οι μισοί Έλληνες θα πήγαιναν να βαφτιστουν σαν ενήλικες. Έτσι θα χάνανε τα έσοδα που έχουν από βαφτίσια, γάμους και κηδείες. Στην πραγματικότητα το μόνο που ενδιαφέρει τους παπάδες είναι να έχουν εξασφαλισμένη πελατεία, και ο μόνος τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι ο νηπιοβαπτισμός. Βέβαια στην ιστορία πάντα το πολιτικό κατεστημένο συμμαχούσε και συνεργαζόταν με τους παπάδες (θρησκευτικό κατεστημένο) με ένα και μόνο κοινό σκοπό. Και οι δύο να εκμεταλλεύονται και να ζουν σε βάρος του απλού λαού. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα κόμματα της διαφοράς ψήφισαν+διατηρούν το καθεστώς το Ελληνικό κράτος να πληρώνει μισθό στους παπάδες.Όταν σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Σε όλα τα άλλα κράτη είναι αυτονόητο ότι μόνο όσοι πιστεύουν σε μια θρησκεία ή εκκλησία αυτοί+μόνο αυτοί προσφέρουν οικονομική συνδρομή στους παπάδες της θρησκείας τους.Αυτό είναι το δίκαιο.

 8. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  (2/2)Όμως εκτός από την μισθοδοσία των παπάδων από το κράτος που μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό έχουμε και τον θρησκευτικό όρκο. Για ακόμα μια φορά τα κόμματα της διαφοράς και της διαπλοκής επιμένουν να καλούν τους παπάδες στην ορκομωσία των βουλευτών/κυβέρνησης/πρωθυπουργό και οι ίδιοι βάζουν το χέρι τους επάνω στο ιερό Ευαγγέλιο για να ορκιστούν. Με αυτό που κάνουν βέβαια αποκαλύπτουν ότι είναι υποκριτές και ψευδομενοι. Γιατί αν είχαν διαβάσει έστω και μια φορά το Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίζονται θα διάβαζαν τα εξής [33 Πάλιν ηκούσατε ότι ερρέθη εις τους αρχαίους, Μη επιορκήσης, αλλά εκπλήρωσον εις τον Κύριον τους όρκους σου.
  34 Εγώ όμως σας λέγω να μη ομόσητε μηδόλως· μήτε εις τον ουρανόν, διότι είναι θρόνος του Θεού·
  36 μήτε εις την κεφαλήν σου να ομόσης, διότι δεν δύνασαι μίαν τρίχα να κάμης λευκήν ή μέλαιναν.
  37 Αλλ\' ας ήναι ο λόγος σας Ναι ναι, Ου, ού· το δε πλειότερον τούτων είναι εκ του πονηρού.] Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 5:33-37. Δηλαδή με άπλα λόγια όσοι ορκίζονται και μάλιστα στο Ευαγγέλιο αμαρτάνουν και κάνουν το θέλημα του διαβόλου. Και βέβαια οι παπάδες δεν λένε την αλήθεια γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα+η εξουσία που απολαμβάνουν. Οι πολιτικοί που δεν ορκίζονται (επειδή είναι άθεοι) πιο πολύ κοντά στην αλήθεια του Ιησού Χριστού είναι από τους ψεύτες και υποκριτές βουλευτές που ορκίζονται στο Ευαγγέλιο. Για αυτό αν ποτέ σας ζητήσουν να ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο πες τους ότι αυτό δεν είναι σωστό και είναι αμαρτία.

  1. avatar Ψευτοχριστιανέ

   Εσύ από ποιο κράτος πληρώνεσαι; Για ποιο σκοπό;..............

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/5)Θα ήθελα να απαντήσω. Εγώ δεν παίρνω χρήματα από κάποιον για να κάνω θρησκευτικές τελετές και είμαι ενάντια σε αυτό γιατί αυτά τα κάνουν οι ψεύτικες θρησκείες. Τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν και όποιος ζητά πράγματα για να κάνει μια θρησκευτική τελέτή να ξέρετε ότι δεν είναι μαθητής του Ιησού χριστού και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια σας για την Αγία Γραφή. Μην δίνετε ποτέ χρήματα σε κάποιον που σας ζητά για να κάνει θρησκευτικές τελετές γιατί έτσι τον κάνετε χειρότερο άνθρωπο και πιο άπληστο.
    Όμως θα ήθελα να σε ρώτήσω κάτι πολύ σοβαρό, σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Πέρα από τα δογματικά και τις θρησκείες που χωρίζουν και φανατίζουν τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να μην σκέφτεται σωστά ούτε λογικά.
    Αν σήμερα ερχότανε ο Ιησούς Χριστός, στην Δευτέρα παρουσία που υποσχέθηκε ή αν εσύ σήμερα έφευγες από αυτήν τη ζωή , μήπως ξέρεις που θα πας και που θα περάσεις την αιωνίοτητα σου;

   2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/5) Αν κάποιος μελετά την Καινή Διαθήκη θα ξέρει ότι μόνο δύο μέρη υπάρχουν. Ο Ιησούς είπε [31 Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του. 32 Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη· και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. 33 Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.
    34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ\' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου·… 41 Τότε, θα πει και σ\' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του…. 46 Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση· ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 25:31-34+41+46.

    Κανονικά εσύ και ο κάθε λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος θα έπρεπε να απαντήσετε με ακρίβεια και σιγουριά το που θα πάτε όταν φύγετε από αυτήν την ζωή, γιατί αυτό είναι και το πιο κρίσημο ερώτημα της ζωής.
    Αν κάποιος δεν ξέρει να απαντήσει που θα πάει μετά από αυτήν την ζωή τότε αυτός ο άνθρωπος έχει ¨θρησκεία¨ αλλά δεν έχει Σωτήρα και δεν έχει σωτηρία.

   3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (3/5) Γιατί αν κάποιος πιστεύε στον Ιησού Χριστό και στον Λόγο Του που είναι η Αγία Γραφή θα ήξερε τι ακριβώς δίδαξε για αυτό το θέμα ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και θα εμπιστευότανε τον Λόγο Του , γιατί ο Ιησούς Χριστός δεν είπε ποτέ ψέματα αλλά πάντα έλεγε την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού.
    Ο Ιησούς Χριστός μας διαβεβαίωσε [39 Και το θέλημα του Πατέρα, που με απέστειλε, είναι τούτο: Κάθε τι που μου έδωσε, να μη απολέσω τίποτε απ\' αυτό, αλλά να το αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.
    40 Και το θέλημα εκείνου που με απέστειλε είναι τούτο: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ\' αυτόν, να έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.] Ιωάννη 6:39-40
    Και [24 Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ\' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.
    25 Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή τού Υιού τού Θεού, και εκείνοι που άκουσαν θα ζήσουν.] Ιωάννη 5:24-25
    Και [36 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή· όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.] Ιωάννη 3:36.

   4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (4/5) Ενώ και ο Απόστολος Παύλος συμμαρτυρεί & λεει [8 Αλλά, τι λέει; «Κοντά σου είναι ο λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου»· δηλαδή, ο λόγος τής πίστης που κηρύττομε·
    9 ότι,αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού,και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς·
    10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία·
    11 δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ\' αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί».
    12 Μια που, δεν υπάρχει διαφορά, και του Ιουδαίου και του Έλληνα· για τον λόγο ότι, ο ίδιος Κύριος είναι για όλους, πλούσιος προς όλους εκείνους που τον επικαλούνται.
    13 Επειδή, «καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί».] Πράξεις 10:8-13
    Και η Αγία Γραφή μας λέει πως σώθηκε και απέκτησε βεβαιότητα αιωνίου ζωής ένας δεσμοφύλακας από τους αρχαίους Φιλίππους , κοντά στην σημερίνη Καβάλα [30 και αφού τους έβγαλε έξω, είπε: Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;
    31 Και εκείνοι είπαν: Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς, εσύ και η οικογένειά σου.
    32 Και του μίλησαν τον λόγο τού Κυρίου, και σε όλους, αυτούς που ήσαν μέσα στο σπίτι του.
    33 Και παίρνοντάς τους κατά την ώρα εκείνη τής νύχτας, έλουσε τις πληγές τους· και βαπτίστηκε αμέσως αυτός και όλοι εκείνοι που ήσαν μαζί του·
    34 και όταν τούς ανέβασε στο σπίτι του, τους παρέθεσε τραπέζι, και ευφράνθηκε με ολόκληρη την οικογένειά του,καθώς πίστεψε στον Θεό.] Πράξεις των Αποστόλων 16:30-34.

   5. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (5/5) Μετά από όλα αυτά ποιος δεν θα ήθελε να υπακούσει σε αυτό που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός στους αποστόλους [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. 16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκος 16:15-16.
    Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να πάρει στα σοβαρά το θέμα της σωτηρίας της ψυχής του και να επικαλεστεί σήμερα, τώρα που μπορεί τον Ιησού Χριστό σαν Κύριο και μόνο Σωτήρα της ψυχής του για να σωθεί και να έχει βεβαιότητα αιωνίου ζωής. Είναι ο μόνος και ασφαλής τρόπος σωτηρίας που μας διδάσκει ο ίδιος ο Λόγος του Θεού , η Αγία Γραφή.
    Όποιος ακολουθεί τον Ιησού Χριστό θα έχει σωτηρία και αιώνια ζωή, όποιος δεν Τον ακολουθεί θα έχει θρησκεία και θρησκευτικές παραδόσεις αλλά πρέπει να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος ότι αυτά δεν σώζουν, δεν δίνουν αληθινή χαρά ή ειρήνη ή αληθινή ελευθερία από πάθη και αμαρτίες και βέβαια καμία θρησκεία δεν μπορεί να δώσει βεβαιότητα σωτηρίας στον άνθρωπο γιατί κατά βάθος ο άνθρωπος που ακολουθεί μια θρησκεία ξέρει ότι δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης ούτε και ακολουθεί τον Λόγο του Θεού με πίστη αλλά και εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό.

 9. avatar wtf1

  Και μονο που βλεπεις αυτον τον [...] στα εδρανα της βουλης με αυτη την εμφανιση, και δεν μιλω περι ομορφιας αλλα για την ολη σταση και του τι αντιπροσωπευει, σουρχεται να κανεις εμετο, τετοια σου προκαλουν ολοι αυτοι οι μηδενιστες αμορφωτοι μισελληνες που μονο σκοπο εχουν την καταλυση καθε εννοιας κρατους, εθνους και ιστοριας. Το πιο τραγικο απο ολα ειναι οτι ψηφιστηκαν απο ελληνες η για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι απο ελληνοποιημενους που μονος σκοπος τους ειναι η παρασιτικη επιβιωση τους εις βαρος των φορολογουμενων υπολοιπων Ελληνων!

 10. avatar Μπραχάμι

  Για τον Φίλη πανηγύριζαν οι τουρκικές εφημερίδες, σχετικά με την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων. Τι περιμένει κανείς να πει.Ακραίος ακόμα και για τον Σύριζα.

 11. avatar Social Distortion.

  Καταντήσαμε σαν χώρα να δίνουμε και αξία στα λόγια του Φίλη..

 12. avatar Ελληνοαμερικανος

  Η κοιλιά του παρκαρισμένη στο έδρανο. Φύγε [...] προκαλείς.

 13. avatar Β

  Να πληρώνει η εκκλησία τούς μισθούς των κληρικών έχει την δυνατότητα και στην θέση τους να βάλουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό Μόνο τα έξοδα για την ιεραρχία είναι τεράστια Να δω όμως ποιος θα τα βάλει με το παρακράτος τής εκκλησίας

  1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

   Όπως έχω ξαναπεί αυτό που λες και το να μην θέλεις να πληρώνεις για τους παπάδες καμίας θρησκείας είναι σωστό και το εφαρμόζουν όλες οι άλλες χώρες του δυτικού κόσμου εδώ και δεκαετίες. Μόνο εδώ στην Ελλάδα οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας εκβιάζουν το Ελληνικό κράτος και απειλούν τους πολιτικούς ώστε να μην σταματήσει ποτέ το κράτος να πληρώνει τους μισθούς τους. Σε όλες τις άλλες χώρες το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό οι πιστοί της κάθε εκκλησίας να μισθοδοτουν οι ίδιοι τους λειτουργούς/παπάδες της εκκλησίας τους. Ακόμα και η σε πολλά πράγματα διεφθαρμένη \"καθολική εκκλησία\" σε κανένα κράτος του κόσμου δεν πηγαίνει στο κράτος και στους πολιτικούς για να απειλεί ή να κλαίγεται για να πληρώνονται οι παπάδες της από το κράτος σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δυο είναι οι τρόποι που τα άλλα κράτη έχουν λύσει αυτό το θέμα.α)το κράτος δεν ανακατεύεται καθόλου. Οι πιστοί κάθε ενορίας αναλαμβάνουν οι ίδιοι να μισθοδοτουν τους παπάδες τους. Β) το κράτος απλά διευκολύνει το έργο των εκκλησιών. Όποιος φορολογούμενος θέλει τσεκαρει ένα τετραγωνάκι στην φορολογική του δήλωση και το κράτος κάνει κράτηση κάποιων χρημάτων.τα οποία τα αποδίδει στην εκκλησία που θα επιλέξει ο φορολογούμενος. Έτσι λύνονται τα προβληματα, απλά,δίκαια δημοκρατικά και χριστιανικά. Αυτό που κάνουν οι παπάδες είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό και την δικαιοσύνη της Αγίας Γραφής.

  2. avatar Κουφός Ντίνας

   Η εκκλησία παράγει έργο, το οποίο δεν διαφημίζει. Ταΐζει κόσμο που εμείς δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε.

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    Η κάθε αληθινή εκκλησία πρέπει να κάνει καλά έργα αγάπης και καλοσύνης γιατί έτσι δοξάζεται ο Θεός και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Όμως τα καλά έργα η κάθε Εκκλησία πρέπει να τα κάνει με τις αυτοπροαιρετες εισφορές των πιστών. Αν η εκκλησία απαιτεί χρήματα από το Ελληνικό κράτος για να κάνει καλά έργα τότε αυτό είναι εκμετάλλευση όπως για παράδειγμα κάνουν οι παπάδες που ζητούν το κράτος να τους μισθοδοτεί. Επίσης αν μια εκκλησία έχει βάλει τιμοκατάλογο για τις υπηρεσίες που προσφέρει (γάμος, κηδεία, βάφτιση κτλ) και επειδή οι άνθρωποι έχουν μάθει ότι πρέπει να κάνουν αυτές τις τελετές στους παπάδες τελικά υποκύπτουν (αν και πολλοί μέσα τους βρίζουν που είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τους παπάδες) και μετά αυτή η εκκλησία με τα χρήματα που απέσπασε με απάτη από τους πιστούς της κάνει και κάποιο κοινωνικό έργο τότε αυτό δεν είναι έργο Θεού αλλά υποκρισία και επιχείρηση (δηλαδή σου ζητάω χρήματα που δεν έπρεπε να τα ζητώ αλλά το δικαιολογώ αφού ένα μέρος από τα χρήματα που κατέχω παράνομα τα δίνω ως συσσίτια στους φτωχούς). Πιστεύω πως και οι ορθόδοξη εκκλησία αν θέλετε να λέγεται Εκκλησία του Ιησού Χριστού πρέπει να μάθει να εφαρμόζει την διδασκαλία και την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού αλλά και οι πιστοί της ορθόδοξης εκκλησίας πρέπει να μάθουν να είναι πιο υπεύθυνοι με την εκκλησία τους.Πρέπει οι ίδιοι οι πιστοί να αναλάβουν να μισθοδοτουν τον παπά που φροντίζει της πνευματικές τους ανάγκες αλλά+να ζητάνε λογαριασμό+ σωστή διαχείριση για τα χρήματα που μαζεύει η εκκλησία τους.

    1. avatar Εσύ να πεις από ποιους πληρώνεσαι…

     ...για την κατ\'επάγγελμα λασπολογία σου...

     1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      Και βέβαια υπάρχουν ψευδοχριστιανοι γιατί αυτό το προφήτεψε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Όμως ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε και τα χαρακτηριστικά των ψευτοχριστιανών. Οι ψευτοχριστιανοί για παράδειγμα δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς και μια ημέρα θα ξανάρθει με δύναμη και δόξα πολύ για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς. Οι ψευτοχριστιανοί δεν λένε στους ανθρώπους ότι πρώτα πρέπει να πιστέψουν στο Ευαγγέλιο και στον Ιησού Χριστό σαν Κύριο τους και μετά να βαφτιστουν στο νερό. Οι ψευτοχριστιανοί βαφτίζουν με το ζόρι τα νήπια και αυτό το βασίζουν στην ψεύτικη παράδοση τους και όχι στην Αγία Γραφή. Πες μας εσύ βαφτίστηκες με την θέληση σου στο νερό και αφού είχες πιστέψει ή σε βάφτισαν με το ζόρι σαν νήπιο; Γιατί αν δεν έχεις βαφτιστεί με την δική σου θέληση ώστε να κάνεις το θέλημα του Ιησού Χριστού και να γίνεις αληθινός χριστιανός, τότε εσύ είσαι ο ψευτοχριστιανός και έρχεσαι εδώ για να αποτρέψεις τους ανθρώπους να πιστέψουν και αυτοί στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο ώστε να σωθούν και να έχουν αιώνια ζωή. Ο Ιησούς Χριστός μακροθυμεί με όλους και μαζί σου. Μετανοησε πραγματικά και πήγαινε να βαφτιστείς στο νερό σε μια εκκλησία που βαφτίζει μόνο όσους έχουν πιστέψει και πάνε να βαπτιστούν με την θέληση τους. Μην αναβάλλεις ούτε λεπτό να κάνεις το θέλημα του Ιησού Χριστού. Είναι φοβερό πράγμα να πεθάνεις αβάπτιστος ενώπιον του Θεού (όπως είναι όλοι οι νηπιοβαπτισμένοι)+ να χαθείς αιώνια επειδή σου είπαν ψέματα οι υποκριτές Φαρισαίοι της εποχής μας.

     2. avatar ….δεν είπες κάτι βασικό..

      ....σε ποια από τις 500 αιρέσεις ανήκεις,.... οι οποίες δημιουργήθηκαν 1500-1900 χρόνια ΜΕΤΑ τον Χριστό! ......Όχι από τον Χριστό, αλλά από άλλους..... Αυτός που βλασφημεί την Μια Εκκλησία του Χριστού, βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα κι αυτή είναι η χειρότερη αμαρτία στη γη....

     3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (1/2)Ο Ιησούς Χριστός ήταν ξεκάθαρος+απόλυτα σαφής για το πως μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος:
      [14 +όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι μέσα στην έρημο,έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός τού ανθρώπου·
      15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ\' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
      16 Επειδή,με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο,ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή,για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ\' αυτόν,αλλά να έχει αιώνια ζωή.
      17 Δεδομένου ότι,ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο,για να κρίνει τον κόσμο,αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
      18 Όποιος πιστεύει σ\' αυτόν,δεν κρίνεται·όποιος, μως, δεν πιστεύει,έχει ήδη κριθεί,επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
      19 Κι αυτή είναι η κρίση,ότι το φως ήρθε στον κόσμο,και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως·για τον λόγο ότι,τα έργα τους ήσαν πονηρά.
      20 Επειδή,όποιος πράττει τα φαύλα,μισεί το φως,και δεν έρχεται στο φως,για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.
      21 Όποιος,όμως, πράττει την αλήθεια,έρχεται στο φως,για να φανερωθούν τα έργα του,ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό] Ιωάννης 3:14-21.
      Από τα Λόγια του Ιησού Χριστού καταλαβαίνουμε ότι δεν σώζει κάποια θρησκεία ή κάποια εκλησία αλλά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο,που είναι ο Ιησούς Χριστός.Γι αυτό αν+εσύ έχεις θρησκεία αλλά όχι μια συνειδητή πίστη στον Ιησού σαν τον μόνο Σωτήρα+Κύριο της καρδιάς σου τότε να ξέρεις ότι δεν έχεις γευτεί ακόμα την χαρά της σωτηρίας άσχετα τι ψέματα σου λένε οι άνθρωποι της θρησκείας που ακολουθείς

     4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (2/2) Ενώ και ο Απόστολος Παύλος συμμαρτυρεί & λεει για το πώς σώζεται ο κάθε άνθρωπος [8 Αλλά, τι λέει; «Κοντά σου είναι ο λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου»· δηλαδή, ο λόγος τής πίστης που κηρύττομε·
      9 ότι,αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού,και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς·
      10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία·
      11 δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ\' αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί».
      12 Μια που, δεν υπάρχει διαφορά, και του Ιουδαίου και του Έλληνα· για τον λόγο ότι, ο ίδιος Κύριος είναι για όλους, πλούσιος προς όλους εκείνους που τον επικαλούνται.
      13 Επειδή,«καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί».] Πράξεις 10:8-13
      Όποιος ακολουθεί τον Ιησού Χριστό θα έχει σωτηρία και αιώνια ζωή, όποιος δεν Τον ακολουθεί θα έχει θρησκεία και θρησκευτικές παραδόσεις αλλά πρέπει να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος ότι αυτά δεν σώζουν, δεν δίνουν αληθινή χαρά ή ειρήνη ή αληθινή ελευθερία από πάθη και αμαρτίες και βέβαια καμία θρησκεία δεν μπορεί να δώσει βεβαιότητα σωτηρίας στον άνθρωπο γιατί κατά βάθος ο άνθρωπος που ακολουθεί μια θρησκεία ξέρει ότι δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης ούτε και ακολουθεί τον Λόγο του Θεού με πίστη αλλά και εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό.

 14. avatar Πωπω καρφάρα!!!!

  Καιρός για να δούμε τι έφταιξε και συντριβόμαστε στις εκλογές.

 15. avatar Ρασπούτιν!

  Άσε μας ρε [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει