Σι Τζινπίνγκ: Νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με αμοιβαίο σεβασμό

Έκανε λόγο για καινούρια αφετηρία στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:19
11/11/2019
Σι Τζινπίνγκ: Νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με αμοιβαίο σεβασμό
1
loading

Ως μια νέα αφετηρία για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κίνας χαρακτήρισε ο Σι Τζινπίνγκ την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις επαφές του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Έλληνας ομόλογός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον κ. Παυλόπουλο, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, επισήμανε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα συνεργασίας, η οποία στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση και τόνισε ιδιαίτερα την εμβάθυνση της έμπρακτης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με πρότυπο το έργο της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο -όπως είπε- έχει αποδώσει πλούσιους καρπούς.

Μάλιστα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ευχήθηκε οι δυο χώρες να καταβάλουν κοινές προσπάθειες προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, που εγκαθιδρύθηκε το 2006, στηριζόμενοι στην έμπρακτη συνεργασία και τον πολιτιστικό διάλογο.

Αναφερόμενος στους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δυο Λαών ο Σι Τζινπίνγκ επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί την γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα ομηρικά έπη, στους μύθους του Αισώπου, στον Ηρόδοτο και στον Θαλή, καθώς και στο Ολυμπιακό κίνημα και τις επιδράσεις του έως τις ημέρες μας.

«Η βαθιά ιστορία και ο πλούσιος πολιτισμός δίνουν σοφία, θάρρος, επιμονή και ανοιχτό μυαλό στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος, ο οποίος σημείωσε ότι ο ελληνικός πολιτισμός συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

Επικαλούμενος το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων «Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα», τόνισε την ανάγκη να αδράξουμε την ευκαιρία και να προχωρήσουμε μπροστά θαρραλέα και ευχήθηκε ειρήνη, ανάπτυξη και κοινή ευημερία, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη ιστορία και φιλία του κινεζικού και ελληνικού λαού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Truth never hurts the teller !

  O Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ευχήθηκε οι δυο χώρες να καταβάλουν κοινές προσπάθειες προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, που εγκαθιδρύθηκε το - - - - > 2006.
  .
  Τότε που κάποιος άλλος τον είχε φέρει για πρώτη φορά απο το χέρι στον Πειραιά, ενώ όλοι "ενας κι ένας" οι κύριοι που τώρα βλέπετε να χασκογελάνε και να κορδώνονται σαν τον Καραγκιόζη όταν είχε σκοτώσει την μαρμάγκα, τον είχαν υποδεχθεί με σεισμούς απεργιών στο λιμάνι και διαρκή κατεδάφιση και πλιάτσικο της Αθήνας, γιατί όχι μόνο πούλαγε στους Κινέζους τα κειμήλια και τα ασημικά της πατρίδας μας αλλά και θα έχαναν και οι λιμενεργάτες μας τις δουλειές τους.
  .
  Σκέφτηκε κανείς ποτέ,
  πως θα ήταν η Ελλάδα σήμερα αν οι συμφωνίες αυτές και όχι μόνο, είχαν αξιοποιηθεί και προχωρήσει απο τότε ;
  Αν σήμερα χρειαζόμαστε επενδύσεις τόσο πολύ (και πράγματι χρειαζόμαστε) γιατί οι ίδιοι αυτοί που τώρα πανηγυρίζουν είχαν ακυρώσει τις ήδη υπογεγραμμένες διακρατικές συμβάσεις που είχαμε και που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν τότε ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει