Βαρθολομαίος σε Κυμπουρόπουλο: Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους

Έγινε δεκτός με θέρμη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2:21
01/11/2019
Βαρθολομαίος σε Κυμπουρόπουλο: Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους
3
loading

Την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας επισκέφθηκε την Πέμπτη (31/10) ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με θέρμη από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εκείνος τον για την περιφανή εκλογή του στην Ευρωβουλή, αλλά και συνολικά για τη μέχρι σήμερα πορεία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Του ευχήθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να συμβάλει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στην ενίσχυση και εδραίωση των πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, και για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης που μπορεί να εκδηλώνεται προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειές τους, οι οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικά στερεότυπα αλλά και ποικίλες δυσκολίες.

«Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε ο οικουμενικός πατριάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τη συνάντηση που είχαν και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για τη συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές του, όπως αυτή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγουμένως, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, όπου και προσκύνησε απότμημα των ιερών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Κατερίνη Κωνσταντινούπολη

    «Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε ο Οικουμενικός. Μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί τον Οικουμενικός μιας και δεν έχει κάνει κάτι ο ίδιος του. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον επισκεφτείτε. Τον έχει επισκεφτεί και ο κουραστικός μετά το φιάσκο του σαν βουλευτής Κωνσταντίνος Γεωργίου Κουκοδήμος, νυν δήμαρχος Κατερίνης, αφού εκδιωχθεί ο Ε.Σ. πρώην διευθύνων της Δίωξης εξαιτίας του και εξαιτίας απόφασης δική του όπως δήλωσε σε ΜΜΕ που περιφερόταν το 2015 "ήθελα να τους βοηθήσω" --πάντα σε συγκεκριμένα άτομα συνεντευξιαζόμενος που ποτέ δεν τον ρώτησαν τι έκανε και τον απέπεμψαν προφασιζόμενοι προαγωγή. Όταν στο δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης το 2014-2015 σχολική χρονιά έγιναν κακουργήματα, βλασφημίες, έως και πράξεις εναντίον ζωής, με ταυτόγχρονα τη Στυλιανή Μακρίδου Κουκοδήμου μαθήτρια δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης ειδικότητας διακόσμησης, τότε ο Ε.Σ. ειδοποίησε τους κακοποιούς δράστες μέσα σε αυτούς και κληρικοί στη Κατερίνη, στη συνέχεια η αστυνομία έστειλε αργά την υπόθεση στη εισαγγελία Κατερίνης όπου φυσικά ήταν ήδη φυγαδευμένοι οι δράστες. Ο Κ.Κ. ξαφνικά τη στιγμή που διεξαγόταν η έρευνα από την εισαγγελία δήλωσε ότι υπέστη "καρδιακό επεισόδιο". Μετά από εξιτήριο" ξαφνικά, πήγε επισκέπτης στο γηροκομείο Κατερίνης τα Χριστούγεννα 2015, που εκεί δεν είχε πατήσει το πόδι του ποτέ, ακολούθησαν επισκέψεις σε αγιασμό έναρξης σχολικής χρονιάς απέναντί από τη μητροπολιτική κατοικία, Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης κ.α.

  2. avatar nikfan

    news beast λιγη προσοχη στην συνταξη και ερμηνεια των αρθρων,,,,,πολλα λαθη συνεχως,

  3. avatar Και πρώτα απ’ όλα στον Τουρκικό στρατό

    Που πολεμά σκληρά τους τρομοκράτες στην Συρία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει