Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει ως προς την εξάντληση της τετραετίας κάνουν στην Κουμουνδούρου. Όπως μαθαίνουμε, προ ημερών πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου μεταξύ άλλων οι μετέχοντες, άπαντες πρώην υπουργοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να στήσει κάλπες αρχές του επόμενου καλοκαιριού, δηλαδή ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Για το λόγο αυτό εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων, ώστε να εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού καθ’ όλο το χρονικό διάστημα αυτό και να μην προλάβει δημοσκοπικά να καταγράψει πτώση.

Ως απώτερο χρονικό σημείο μάλιστα των επόμενων εκλογών, προσδιορίζουν το 18μηνο από τις προηγούμενες, καθώς εντός αυτού του πλαισίου οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Θυμίζουμε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να οδηγηθούμε εκ νέου σε κάλπες. Είναι ένα σενάριο που αν μη τι άλλο έχει κουβεντιαστεί και στο Μέγαρο Μαξίμου.