Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία ενώ δεν έχουμε χαράξει ούτε καν ΑΟΖ

Το newsbeast.gr παρουσιάζει όλα τα εκκρεμή διμερή ζητήματα Αθήνας και Τιράνων με αφορμή τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μέγαρο Μαξίμου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:35
29/10/2019
Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία ενώ δεν έχουμε χαράξει ούτε καν ΑΟΖ
31
loading

Τον Ιούνιο του 2018, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή της πολυσυζητημένης διακρατικής Συμφωνίας των Πρεσπών, όσοι ρωτάγανε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά πότε θα φύγει για διακοπές, η απάντηση που τους έδινε ήταν ξεκάθαρη: «Όταν κλείσω και τα θέματα με την Αλβανία».

Του Γεώργιου Σαρρή

Ο 68χρονος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φαίνεται ότι είχε θέσει ως στόχο, μετά την επίλυση του Μακεδονικού, να ξεμπερδεύει και με το Αλβανικό. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Οι σχετικοί φάκελοι που είχαν ετοιμαστεί από τις διπλωματικές υπηρεσίες έχουν σήμερα επικαιροποιηθεί και βρίσκονται στα χέρια τόσο του νυν υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όσο και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συναντάται στη μια και μισή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα κρατήσει λιγότερο από μια ώρα και αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι να μάθουμε σε ποιο βαθμό θα συζητηθεί η επίλυση του επονομαζόμενου αλβανικού ζητήματος, που στην πράξη δεν είναι ένα αλλά πολλά διαφορετικά.

Ποια είναι αυτά; Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Εάν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, και ειδικότερα την ενότητα των διακρατικών σχέσεων, θα διαβάσει ότι «υπάρχει εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών (σ.σ. Ελλάδας και Αλβανίας) για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, διεύρυνση της συνεργασίας και διευθέτηση των ζητημάτων που εκκρεμούν». Ωστόσο το κείμενο παραλείπει να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Ποια είναι λοιπόν τα ζητήματα που χρίζουν επίλυσης;

Άρση εμπόλεμου

- Καταρχάς η άρση του εμπόλεμου μεταξύ των δύο χωρών που ισχύει από τον... Νοέμβριο του 1940. Μπορεί μεν το Υπουργικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 1987 να αποφάσισε να άρει την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Αθήνας και Τιράνων (με πρωθυπουργό τότε τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και ΥΠ.ΕΞ. τον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια), ωστόσο τυπικά αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί, αφού θα πρέπει να κυρωθεί και από την Ελληνική Βουλή ώστε να δημοσιευτεί επισήμως στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι το απλό, αλλά δεν είναι. Όταν επιχειρήθηκε η προαναφερθείσα άρση πριν από 31 χρόνια, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας μας, καθώς και η κατακραυγή όλων των Βορειοηπειρωτικών Συλλόγων αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού θεωρούσαν ότι θα έπρεπε πρώτα να είχαν συνομολογηθεί μέτρα για την προστασία της μειονότητάς μας στην Αλβανία. Αντ’ αυτού, το τότε καθεστώς του Ραμίζ Αλία προχώρησε σε αλλεπάλληλες καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, φυλακίσεις, εξορίες ακόμη και εκτελέσεις Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μιλώντας προ ημερών σε επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι «όπως με όλους, έτσι και με την Αλβανία, επιζητούμε καλές σχέσεις γειτονίας. Προϋπόθεση όμως για την κοινή πρόοδο, για να ανοίξει κάποια στιγμή ο ευρωπαϊκός δρόμος της Αλβανίας (σ.σ. που σημειωτέον έγινε πλέον αρκετά δύσβατος μετά το βέτο που έθεσε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ώστε να μην συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση), είναι ο σεβασμός της ελληνικής μειονότητας και των δικαιωμάτων της, η σιγή κάθε ανιστόρητου συνθήματος και η επίλυση της Α.Ο.Ζ. του Αιγαίου».

Διευθέτηση της Α.Ο.Ζ.

-  Με αυτή την τελευταία φράση του πρωθυπουργού, οδηγούμαστε στο επόμενο, εξίσου σημαντικό θέμα προς επίλυση με την Αλβανία, που δεν είναι άλλο από τη χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στα μεταξύ μας σύνορα, μετά την ακύρωση της σχετικής πρώτης συμφωνίας, εκ μέρους της Αλβανίας, το 2009. Η αλβανική πλευρά είχε προβάλλει εκείνη την εποχή σοβαρές αντιρρήσεις στην προοπτική διεξαγωγής ερευνών εξόρυξης υδρογονανθράκων στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια οικόπεδα 1 και 2 του Ιονίου πελάγους (χονδρικά καλύπτουν τις περιοχές βορείως και ανατολικά της Κέρκυρας). Τώρα φαίνεται ότι με νέους μεθοδολογικούς τρόπους θα επαναχαραχθεί μέρος των θαλάσσιων περιοχών ούτως ώστε να υπάρξει αμοιβαία συμφωνία, βάσει πάντα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1994.

Νέα αιγιαλίτιδα ζώνη

- Ζήτημα προς διευθέτηση είναι και αυτό που αφορά τη χάραξη νέας αιγιαλίτιδας ζώνης σε περιοχές του Ιονίου πελάγους, σε συνάρτηση με την επιδιωκόμενη αύξηση των χωρικών μας υδάτων έως και τα 12 ναυτικά μίλια, παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκφράζει η Τουρκία για τους δικούς της λόγους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν φαντάζει, όταν μάλιστα η Άγκυρα δηλώνει πως τυχόν επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αρχιπέλαγος θα θεωρηθεί casus belli (αιτία πολέμου).

Αλλαγές στα σχολικά βιβλία

-  Σε τυχόν συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων θα υπάρχει πρόβλεψη και για αλλαγή στα βιβλία Γεωγραφίας και Ιστορίας των γειτόνων μας, προκειμένου να συμβαδίζουν με τα νέα δεδομένα και βέβαια με μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν στις σελίδες τους στοιχεία αλυτρωτισμού και ανεπίτρεπτων φιλοδοξιών περί δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας και συνόρων που φθάνουν μέχρι την… Πρέβεζα.

Ιθαγένειες και διπλώματα οδήγησης

-  Μέριμνα αναμένεται να υπάρξει επίσης για τις ιθαγένειες και τα διπλώματα οδήγησης των Αλβανών που ζουν στην επικράτειά μας, ενώ ερωτηματικό παραμένει το εάν η γείτονα θα ζητήσει όπως φημολογείται την απαλοιφή του όρου Βόρεια Ήπειρος, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο υποδηλώνει… αλυτρωτισμό.

Το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων

-  Η κυβέρνηση του 55χρονου πρωθυπουργού Έντι Ράμα έχει επιχειρήσει τέλος κατά καιρούς να θέσει επίσης και ζήτημα Τσάμηδων, κάτι που φυσικά δεν συζητά επ’ ουδενί η ελληνική πλευρά. Για όσους τυχόν θυμούνται, ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας είχε δηλώσει προκλητικά τον περσινό Φεβρουάριο ότι «οι Τσάμηδες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα και να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα διά της δικαστικής οδού». Τότε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση που ανέφερε με νόημα ότι «υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο τι θέλει η αλβανική πλευρά και στο τι γίνεται αποδεκτό για συζήτηση».

Διαχρονικά η ελληνική διπλωματία έχει καταστήσει σαφές ότι θέμα «τσάμικου» δεν υφίσταται και συνεπώς δεν τίθεται προς συζήτηση. Τα Τίρανα έχουν κληθεί πολλάκις «να μην εγείρουν ζητήματα που αντιστρατεύονται τον υπό εξέλιξη ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο». Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, Τσάμηδες είναι οι αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Τσαμουριάς (γεωγραφικά συμπίπτει με τη βορειοδυτική Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσπρωτία).

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ένοπλες τσάμικες ομάδες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα μετά την Απελευθέρωση να καταδικαστούν για τις πράξεις τους ως δωσίλογοι, να τους δημευθούν οι περιουσίες και αρκετοί εξ αυτών και εκδιωχθούν. Άξιο μνείας ωστόσο είναι και το γεγονός ότι το θέμα των Τσάμηδων προϋπήρχε από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1924 και η αλβανική προπαγάνδα το χρησιμοποιούσε πολλές φορές στα διεθνή φόρα ως αντίβαρο στο Βορειοηπειρωτικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar Προσοχή η ψήφος μπορεί να κοστίσει σε εθνική κυριαρχία

  H χάραξη της ΑΟΖ είχε γίνει επι ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη και ήταν υπερ της Ελλάδας για αυτό είχε και αργότερα ενστάσεις η Αλβανία. Μόλις βγήκε ο τσίρπας ακύρωσε αυτήν την συμφωνία κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στην Αλβανία και χτύπησε την Ελλάδα. Μετά άρχισαν και οι εκτελέσεις Β. Ηπειρωτών απο το αλβανικό καθεστώς και το ξεσπίτωμα Ελλήνων με τις ευλογίες τσίπρα.

 2. avatar μεταναστησ 2

  Ρε νεβσ όπου φυσά ο άνεμος ρε έλληνες οι Τσάμηδες είναι υπαρκτή ιστορία όσο θέλετε να το ξεχάσετε είναι ιστορικά γεγονότα στα οποία θα σταθώ μόνο σε αυτό και όχι τι έγινε απλά είσαστε έλληνες και κάνετε πόσα ξεχνάτε ενώ την δική σας ιστορία την φτάσατε μέχρι τους μονγολουσ της Κίνας σε λίγο θα μας πείτε ότι και οι Κινέζοι είναι έλληνες δυστυχώς αυτό είναι η Ελλάδα δικά μάς όλα

  1. avatar Απλάκι

   Ναζί Ναζί αλ βα νοι

 3. avatar Άσπρος μπέμπαντας

  Βόρεια Ήπειρος υπάρχει αλλά όχι βόρεια Μακεδονία έτσι? Κι αν δε λέγεται Μακεδονία εκείνος ο τόπος πως κάποτε θα μπορέσει να προσαρτηθεί και με τι όνομα?

 4. avatar Fake news

  Ι Αρβανίτες ήταν μισθοφόροι με εντολή του αρχιδούκα τις Αθήνας τότε βενετσιάνικο Δούκα... ήρθαν στο 1200 μέχρι 1500 ... πρώτη ομάδα πολεμούσαν τούς Σλάβους και Σέρβους πού είχαν πάρει όλα τα κάστρα γύρω τίς Αθήνας και της Θεσσαλίας... Δεύτερη ομάδα ήρθε μετά το θάνατο του σκανδερβεη και μαζεύτηκαν στο Πελοπόννησο .. Ένα πράγμα που δεν ξέρετε είναι οι περισσότεροι ήταν από Βόρειο Αλβανία έχει ήταν η βασίλειο των αρβανον σήμερα με όνομα κατυντι μιρεδιτα και κατυντι σκουτάρι στα βόρεια και στην νότια Αυλώνα και Μπεράτι Μπουα Σπάτα ήταν από σκουτάρι και Γιον Βίλα καί Μουσακά από Μπεράτι

  1. avatar Δαρβίνος

   Σωστος

 5. avatar Θαύμα

  Με το που ανοίγει το στόμα ο Ράμα μιλάνε και τα ελληνικά τούβλα..

 6. avatar Xountalas

  Τσιμουδια το Newsbeast για το Μνημοσυνο Κατσιφα και τα οσα εγιναν εκει. Το ξερουμε οτι τα αριστεροκρατουμενα ΜΜΕ θελουν να καταδικασουν στην λησμονια τους Εθνομαρτυρες. Απευθυνομενος στον εσμό του Newsbeast έχω να πω οτι ειναι λογικο να ΜΗΝ τιματε τον Κατσιφα. [...] ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΤΣΙΦΑ.

  1. avatar μεταναστησ 2

   Ρε χουνταλα δεν πας στον κατσιφα να τού τα πεις από κοντά το μόνο που έχεις να κάνεις να πάρεις όπλο και να βαράς στο ψάχνω τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους

   1. avatar Xountalas

    Αλβανό ή αναρχοαριστεριστικο σκουπίδι?Το πιθανότερο ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...

   2. avatar Nick fr

    [...] τραβά στο [...]χωρι σου άδειασε μας την γωνία.

 7. avatar Συνέχεια: Grecian Rider

  Ο Έντυ Ραμα στα ελληνικά για τον ηγέτη μας και φιλόπατρι Γιώργο Παπανδρέου.
  .
  https://youtu.be/1dXgu1LXjus

 8. avatar Grecian Rider

  Την Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, ο Κώστας Καραμανλής σε επίσημη επσκεψή του στα Τίρανα είχε υπογράψει με τον Σαλι Μπερίσα συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

  Όμως
  μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναλάβει την €ξου$ία της χώρας, κατα διαταγή ΗΠΑ και Τουρκίας και σε συνεννόηση με τον Έντυ Ράμα (του οποίου οπαδούς \"του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος\" είχε ενσωματώσει στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) τήν είχε \"α κ υ ρ ώ σ ε ι\".
  Όπως επίσης χάριν ξένων υποδείξεων είχε ακυρώσει και όλες τις ενεργειακές συμφωνίες που είχαν ήδη υποφραφεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
  .
  Έτσι φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα-τώρα, ενώ η χειρότερη όλων των εκκρεμοτήτων είναι ότι ούτε και \"λεφτά υπάρχουν\".
  .
  υ.γ.
  Δεν είναι ντροπή το να κάνεις ένα λάθος,
  άνθρωποι είμαστε,
  είναι όμως τραγωδία όταν δεν το παραδέχεσαι.

 9. avatar Guest01062016

  Επειδή κάποιοι θεωρούν τα πράγματα δεδομένα, αν ήμασταν Τουρκία, τώρα η νότια Αλβανία θα ήταν ψευδοκράτος! Ο νοών, νοείτω.

  1. avatar bond

   Η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ 2 φορές απελευθερώθηκε απ τον ελληνικό στρατό, αλλά ακόμα παραμένει στην αλβανία. Ας είναι καλά τα καμάρια μας οι πολιτικοί κ τα συμφέροντα άλλων..........

 10. avatar Για να μαθαίνετε…

  Ο προδότης Σαμαράς υπουργός εξωτερικών της ΝΔ άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία!
  Με αποτέλεσμα να μπουκάρουν χιλιάδες βαρυποινίτες δραπέτες των αλβανικών φυλακών βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ.

 11. avatar πολεμος ε οχι δα

  ===============Ακόμη είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία=================
  ===================================================================
  Μαλιστα αφου πηγαν να τιμησουν τον [...] ελληνα που τοσκασε απο την ελλαδα
  και πηγε στην αλβανια να γλυτωση απο την φυλακη και τον κανανε ΗΡΩΑ .
  Βεβαιως αυτος ειναι ηρωας και αναρωτιεμαι εαν ενας Αλβανός και δη παρανοϊκός
  [...] , κ.α.εβγαινε με το Καλαϊνισκοφ στην Ομονοια και απειλουσε
  τι θα εκανε η ελληνικη αστυνομια θα του ελεγε μπραβο ασφαλως θα τον καθαριζε ,
  λοιπον ποια εινα η διαφορα .
  Σε οποιο κρατος και να εισαι οταν οπλοφορης και απειλης υπαρχη μια λυση
  ========= η ταν ή επι τας===

  1. avatar Καλλ

   Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ
   ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ
   ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ,ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ,
   ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ
   ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΠΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ
   ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ !!

  2. avatar Xountalas

   Εχεις μπερδεψει την βουρτσα ..με το αυγολεμονο. Το ερωτημα με τις πιπεργιες που λες, ειναι ενα: ΑΛΒΑΝΟ Ή ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ? ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.Το PERSONA NON GRATA που μου ριξανε τα αλβανα, ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ και ΚΑΔΡΟ στο σαλονι μου.

  3. avatar Max123456

   Σωστά.
   Αυτός ήταν εγκληματίας
   Όπως ο Κατσιφας

   1. avatar Xountalas

    ΑΛΒΑΝΟ Ή ΑΠΛΩΣ [...] ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ?

 12. avatar Πρώτη φορά φαριστερά

  H χάραξη της ΑΟΖ είχε γίνει επι ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη και ήταν υπερ της Ελλάδας για αυτό είχε και αργότερα ενστάσεις η Αλβανία. Μόλις βγήκε ο τσίρπας ακύρωσε αυτήν την συμφωνία κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στην Αλβανία και χτύπησε την Ελλάδα. Μετά άρχισαν και οι εκτελέσεις Β. Ηπειρωτών απο το αλβανικό καθεστώς και το ξεσπίτωμα Ελλήνων με τις ευλογίες τσίπρα.

 13. avatar Social Distortion.

  Ευτυχώς που έφυγαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Τσίπρας και Κοτζιάς, γιατί ποιός ξέρει τι θα έδιναν στους Αλβανούς.

  1. avatar πολεμοςμε δολαρια

   φιλτατε ειχαν προετοιμαση την παραδοση της Θεσπρωτιας στην ΑΛΒΑΝΙΑ
   αυτο θα ειχε γινη, τακουσες????

 14. avatar Εκτωρ 89

  Υποκριτικό άρθρο, δεν σας αρέσει να συζητάτε επί ίσοις όροις. Τα σχολικά βιβλία να αλλάξουν , αλλά θα πρέπει να παραδεχτείτε την αλβανική καταγωγή των Αρβανιτών , να αναγνωρίσετε ότι Τσάμηδες ήταν πληθυσμός 40.000 Αλβανών Μουσουλμάνων και Ορθόδοξων στην Ήπειρο. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη ώστε να ξεριζωθούν 25.000 Τσάμηδες από τη γη τους. Ταγματασφαλίτες και Δοσίλογους είχατε κι εσείς με το τσουβάλι.

  1. avatar Xountalas

   Οι Τσαμηδες συνεργαστηκαν με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του Μουσολινι, εμας κατηγορεις για δωσιλογους? Τρικυμια εν κρανιω . ΖΗΤΩ Ο ΖΕΡΒΑΣ που τους ξαποστειλε.. Και πουσαι: Καντε ο,τι εχετε να κανετε με Τσιπρες και με Κουληδες. Οταν ερθουμε ΕΜΕΙΣ, δεν θα σας παιρνει. Και θα ερθουμε οταν ξυπνησουν τα ζωαδια και η Ελλαδα ειναι ΕΛΛΑΔΑ και οχι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

  2. avatar τριαλαρο

   είμαι αρβανίτισσα, και δεν είμαι αλβανίδα. Ουδεμία σχέση ούτε κάτι κοινό είχαμε και έχουμε με τους Αλβανούς.
   Οι Αλβανοί προέρχονται από τους αρχαίους Ιλύρριους, εμείς από τους Αρμπαρές.
   Προερχόμαστε από την Ν. Αλβανία ή Β. Ηπειρο. Και οι περισσότεροι μετακομίσαμε αιώνες τώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι περισσότεροι από εμάς πολύ πριν από το 1821, είμασταν ήδη αιώνες σε ελληνικό έδαφος.
   Και μην μιλήσεις για την γλώσσα, στην Ελλάδα μετά από 4 αιώνες υπό τους τούρκους και κοίτα πόσες λέξεις υπάρχουν. Το ίδιο και στα Αλβανικά. Φαντάσου μετά από 10 και αιώνες τι γίνεται σε μια γλώσσα.

   Τελικά ή Μ είσαι ή Μ είσαι. Τότε οι συνεργάτες των γερμανών κατηγορούνταν με εσχάτη προδοσία και τουφεκίζοντα. Τότε στους Τσάμηδες δώθηκε η εναλλακτική να ζήσουν, εννοείται ότι θα πλήρωναν κάπως. Τους δημεύτηκε η περιουσία που είχαν λόγω της εσχάτης προδοσίας, κοινώς στα μαλακά έπεσαν.
   Οι ταγματασφαλίτες δεν κατηγορήθηκαν για εσχάτη προδοσία, επομένως μιλάς για μια ιστορία που δεν ξέρεις καν.
   Οι δοσίλογοι τουφεκίστηκαν όλοι, όσοι βασικά έζησαν από τα χέρια του κόσμου. Τέτοιο τέλος ήθελες να είχαν? Μετά τι θα λέγατε, θα μιλούσατε για εθνοκάθαρση για τους προδότες!!!????

   Κρατήστε τους προδότες σας, μπέσα και παντελόνια δεν έχουν μια φορά. Παρτε τους φουστίτσες κλαρωτές να φοράνε.
   (με σεβασμό στην LBGT κοινότητα, δεν έχει να κάνει με έσας το σχόλιο)

   1. avatar Μάριος @

    Ειναι λυπηρό πάντως γιατί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, όσο και να το αρνηθείτε, εσείς οι αρβανίτες είστε ότι και οι ΑΡΜΠΕΡΕΣΟΙ στην Καλαβρία της Ιταλίας, μιλάτε λοιπόν την ίδια γλώσσα που ειναι αρχαία αλβανικά από το 1500, αιώνες πριν δλδ μέχρι κ στις μέρες μας, την οποία γλώσσα βέβαια γνωρίζετε\'\' εντελώς τυχαία\'\' και εσείς ασ πούμε η νέα γενιά. Δεν ειναι λοιπόν ούτε ρώσικα, ούτε σλαβικα, ούτε κινέζικα, ειναι αλβανικά. Ειναι σαν να λες, μιλάω ιταλικά και δεν έχω καμία σχέση με την Ιταλία ή μιλάω τουρκικά και δεν έχω καμία σχέση με την Τουρκία. Μιλάτε με λίγα λόγια αλβανικά που ακόμα εμείς οι σημερινοί σας καταλαβαίνουμε Η μόνη ώμος και τεράστια διαφορά που έχετε με εκείνους ειναι ότι αυτοί στα σπίτια τους έχουν κρεμασμένη την αλβανική σημαία, το φωνάζουν και κλαίνε για την μητέρα πατρίδα τους γιατί ειναι υπερήφανοι για την καταγωγή των παππουδων τους και προς τιμή τους, τηρούν την παράδοση. Δεν ειναι πουλημένοι λαμογιά σαν κ εσάς που παίζετε αυτό το απαράδεκτο θέατρο του παραλογου που σας κάνει γελιους και σας γεμίζει ντροπή για τις αληθινές σας ρίζες που με τόσο απαράδεκτο τρόπο αρνείστε να παραδεχτείτε.

  3. avatar από πότε ο Έκτωρ

   θεωρείται Αλμπανό; Τόσα ψέμματα μαζεμένα μέσα σε μία παράγραφο τηγανοκέφαλου:
   1. αλβανική καταγωγή των Αρβανιτών: θα αναγνωρίσει η Ελλάδα την αλβανική καταγωγή τους, όταν οι ίδιοι οι Αρβανίτες θεωρούν προσβολή να τους λένε Αλβανούς;! Οι Αρβανίτες είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ με ΕΛΛΗΝΙΚΗ εθνική συνείδηση , για αυτό άλλωστε και έπαιξαν και κάποιον ρόλο στην Επανάσταση του 1821.
   2. Οι Τσάμηδες ήταν τουρκόσποροι και μουσουλμάνοι, όχι Αλβανοί ούτε χριστιανοί. Γι\' αυτό και μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, όταν ετέθη το ζήτημα της ανταλλαγής πληθυσμών ζητήθηκε από την Τουρκία και όχι από την Αλβανία να πάρει στο έδαφός της τους Τσάμηδες της Ηπείρου.
   3. Ο Έκτωρ δεν ήταν Αλμπανό. Έχεις μπερδέψει την βούρτσα [...]

  4. avatar ΕΚΤΩΡΑ ? πολεμοςμε δολαρια

   1.Αγαπητε = ΑΚΤΩΡ ή ΕΚΤΩΡ= οπως αποκαλεισαι φαινεται να εχης παθη αλτσχαϊμερ και
   δεν ξερεις τι λες .
   2. Εαν εισια = ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ καταγωγης να το ειπης ευθαιως και ασε τις φλυαριες
   3. εν δε σου αρση η ελλαδα μεσα σε λιγη ωρα μπορεις να πας στην = φιλικη ==
   πατριδα σου με τους 40χιλ. και 25χιλι. να απολυσης τον παραδεισο.

 15. avatar σουρταφερτας

  περιουσιακα δικαιωματα???? ερε γλεντια τι γινεται εδω ρε???μονο εμεις δεν εχουμε εκδηλωσει ενδιαφερον για περιουσιακα δικαιωματα...ρε τι κανετε ρε αυτοι ειναι ετοιμοι να ζητησουνε κ σαρκα σε λιγο η γυναικα σας δε σαςνοιαζει ρε εστω η κορη σας αμα τη βαλουνε κατω αυτοι τελειωσε το εργο τετραδυμα στο ελενα μετα ρε για ξυπνηστε λιγο ρε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει