Ελπίδα ότι θα βρεθεί, στη σημερινή συνάντηση, η χρυσή τομή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

«Σήμερα θα υπάρξει μία νέα συνάντηση -ελπίζω- με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Έχουν θέσει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τελικές απαντήσεις, αν και τις έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές» είπε ο κ. Καψής, δείχνοντας ότι, πλέον, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζητήσεων με τους εργαζομένους.

«Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα που έχουν τεθεί και για να κάνουμε όσο λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση αυτή, γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αυτό είναι πάντα δυσάρεστο» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η δημόσια τηλεόραση, κατά το μεταβατικό στάδιο, θα κάνει «μία εκπομπή ανάγκης, κατά κάποιο τρόπο» και έδειξε πως αυτή θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί απόψε με τους εργαζόμενους η χρυσή τομή, λέγοντας: «Θα υπάρξουν οι συγκεκριμένες προτάσεις απόψε. Θέλω να ευχηθώ -δεν θέλω να εκφράσω εκτίμηση- ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Αν δεν μπορέσουμε, τότε αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ