Σταϊκούρας σε αντιπολίτευση: Είστε ιδεολογικές και πολιτικές ανεμοδούρες

«Ο πρωθυπουργός κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής πολιτικής για να βελτιωθεί ο πλούτος της χώρας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:32
24/10/2019
Σταϊκούρας σε αντιπολίτευση: Είστε ιδεολογικές και πολιτικές ανεμοδούρες
11
loading

«Είστε ιδεολογικές και πολιτικές ανεμοδούρες», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις επικρίσεις ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχει νεοσυντηρητική στροφή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ακολουθούμε τις βασικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού» σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας και αναφέρθηκε σε όσα χθες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο πρωθυπουργός κατέθεσε ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής πολιτικής, το οποίο κοιτάει πώς θα βελτιώσει τον πλούτο της χώρας, που είναι και το σημερινό ζητούμενο του νομοσχεδίου, ενισχύοντας την κατανάλωση, αλλά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Για να κάνουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, με δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε χθες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δημοσιονομικών παρεμβάσεων για το 2020 και τα επόμενα χρόνια, το οποίο εδράζεται στις μειώσεις φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε κομβικό σημείο για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τόνισε ότι η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μέσα κυρίως από την πιστωτική επέκταση από ένα υγιές τραπεζικό σύστημα. «Αυτό που ανέπτυξε χθες ο πρωθυπουργός ήταν ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο που εδράζεται πάνω στους άξονες του κοινωνικού φιλελευθερισμού», τόνισε.

Σχετικά με τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα η κυβέρνηση νομοθετεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου, για το οποίο έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών, πολλές παρατηρήσεις της διαβούλευσης και οι περισσότερες νομοθετικές παρεμβάσεις της ανεξάρτητης Αρχής Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

«Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζονται υγιείς κανόνες του ανταγωνισμού, διασφαλίζεται η ασφαλής συμμετοχή των παικτών, προσελκύονται επενδύσεις, προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, και η διενέργεια μεταφοράς χρήματος ενώ, μέσα από τη διαδικασία της αδειοδότησης, αυξάνονται τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, για να προσθέσει ότι θεσμοθετείται ανοιχτού τύπου αδειοδοτική διαδικασία στα πρότυπα του ευρύτατα αποδεκτού στην ΕΕ μοντέλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ρεθυμνιωτης

  Κοινωνικος φιλελευθερισμος; που τη βρήκατε αυτή την έκφραση Κ. Σταικουρα ;
  Γιατι το πρώτο με το δεύτερο απέχουν παρασαγκας .

  1. avatar @ρεθυμνιωτης

   Σοσιαλφιλελευθερισμός (αγγλ.: social liberalism) είναι η πολιτική πεποίθηση ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός πρέπει να περιλαμβάνει κοινωνική δικαιοσύνη (βλ.Τζον Ρωλς).
   Αφού ρε αμόρφωτο (...) που δεν ξέρεις τι σου γίνεται και το παίζεις διανοούμενος, δεν μπορείς πριν αμολήσεις τη κοτσάνα σου, να το ψάξεις λίγο πρώτα.

 2. avatar Χριστοφοράκος

  Αν εννοεί κυβέρνηση και πολιτικούς που δεν χρηματίζονται όπως στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τότε πράγματι ισχύει.

 3. avatar Tes

  Ποτέ θα μάθει αυτός ο κ να λέει το ροοοοοοοο!
  Έλα σε παρακαλώ σοβαρέψου. Για πιο εθνικό πλούτο μιλας; Του μπακατσελου; Του Μαρινάκη κλπ;
  Χορτάσαμε από ψεύτες και γραφικούς!!

 4. avatar ΤΑΚΟΝΕ

  Ο πρωθυπουργος κατεθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής πολιτικής για να βελτιωθεί ο πλούτος των πλουσιων!!!

 5. avatar 1+1

  Αστο ρε Χρηστο αφου σε ξερω και καλά οτι εισαι ενα σοβαρό ατομο. ..
  Μη προσπαθεις και εσύ τώρα να γινεις σαν τον Αδωνι και τον Μπογδάνο. .Κριμα .!!

 6. avatar Capital

  Η Τράπεζα της Ελλάδος εκθέτει την κυβέρνηση: Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα έχουμε μείωση μισθών
  η αξιολόγηση των επιπτώσεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) -την οποία η κυβέρνηση επικαλείται ως επιστημονική βάση για το εν λόγω νομοσχέδιο- που αποκαλύπτει ότι α) θα υπάρξει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ως άμεση επίδραση των αντεργατικών διατάξεων και β) θα μειωθεί το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις...

  1. avatar @Capital

   Μπορείς να δώσεις Link;

 7. avatar Τί μας

  ενδιαφέρει τώρα η αντιπολίτευση?Εμείς πάντως πλούτο ακούμε και πλούτο δεν βλέπουμε, ούτε τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουμε να πληρώσουμε.Καλά να πάθουμε.

 8. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΜΑ ΧΙΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΑ ΜΟΥ.....ΤΙ ΛΕΣ....ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣΥΡΙΖΑ !!!!!

 9. avatar Χαχα

  Σε πολιτισμένες χωρες δεν γίνονται ανούσιες αντιπαραθέσεις αλλα απλώς σοβαρές παρατηρήσεις για τις κυβερνητικές ενέργειες αφινοντας κατα μέρος τα όσα έγιναν αφού πλεων δεν γυρίζουν πίσω . Η νέα κυβέρνηση ειναι υπόλογος για όσα πράττει. Ο λαος θα κρίνει στις επόμενες εκλογές. Και ασφαλώς χωρις δημαγωγίες και υποσχεσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει