Τη δική του απάντηση έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στο πολιτικό του γραφείο το μεσημέρι της Παρασκευής, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «άνανδρους Ρουβίκωνες», οι οποίοι δεν δίστασαν να υβρίσουν ακόμη και τις γυναίκες υπαλλήλους του γραφείου του.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο τρόπος λειτουργίας της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» τα τελευταία χρόνια «δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτός» ενώ επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας θα συνεχίσουν και θα ενταθούν.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αστυνομικό της ασφάλειάς του που συνέλαβε έναν από τους τέσσερις εισβολείς.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έριξαν τρικάκια και μπογιές στην πόρτα του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας και φώναξαν συνθήματα.

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια:

«Οι άνανδροι Ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δεν δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου. Τη γραμματεία μου, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και όλα αυτά δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη, είμαστε μία χώρα δημοκρατική και είμαστε μια χώρα η οποία δεν μπορεί να επιτρέπει σε μια ευνομούμενη κοινωνία τη βία.

Με αυτόν τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δεν μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της.

Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του ΕΣΥ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο έτσι ώστε να μπορέσει πραγματικά να στηριχθεί η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα τη συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε, και καμία πράξη βίας δεν μας πτοεί».

Φωτογραφίες-ρεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος