Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εισέβαλε ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τέσσερα άτομα που είναι μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία έριξαν τρικάκια και μπογιές στην πόρτα και φώναξαν συνθήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή από την ασφάλεια του υπουργού.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «η βίαιη κατάργηση της μέχρι τώρα δημοκρατικής διοικητικής δομής του ΚΕΘΕΑ προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση, αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο του Κικίλια ορίζει ότι με απόφαση του υπουργού υγείας θα ορίζεται το Δ.Σ. και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του θεσμού».

Παράλληλα, σημειώνεται πως «η μεγαλύτερη παράληψη του Κικίλια όμως είναι αυτή της σωτηρίας του μικρού Ραφαήλ Παναγιώτη. Ο μικρός Ραφαήλ Παναγιώτης πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 το οποίο σημαίνει ότι η ενέσιμη θεραπεία που πρέπει να λάβει, κατά την επιστημονική κοινότητα, πρέπει να ληφθεί πριν το παιδί γίνει 24 μηνών και ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι ήδη 18 μηνών. Όταν οι γονείς του προσέφυγαν στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ δύο φορές για να λάβει ο γιος τους την κατάλληλη θεραπεία στη Βοστόνη, ενώ ο χρόνος μετράει αμείλικτος αντίστροφα, το Συμβούλιο τον καταδίκασε και τις δύο φορές σε θάνατο, απορρίπτοντας το αίτημα της οικογένειας να ληφθεί η θεραπεία στη Βοστώνη. Ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας συνάντησε τους γονείς χωρίς όμως να προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του παιδιού, επικαλούμενος το γεγονός ότι η θεραπεία που αιτούνται οι γονείς του να λάβει δεν υποστηρίζεται από εκτενή βιβλιογραφία».