Το πρόγραμμα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αναθεώρηση του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων και οι αλλαγές στον Τειρεσία θα εξετασθούν σήμερα το πρωί στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σημειώνεται πως με το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες για πρώτη φορά η κυβέρνηση εισάγει υποχρέωση των τραπεζών να ρυθμίσουν δάνεια ακόμη και αυτά για τα οποία καθυστερούν οι δόσεις αρκεί να μην έχει γίνει καταγγελία της σύμβασής τους.

Θέση της κυβέρνησης είναι ότι ο Νόμος Κατσέλη έπρεπε να βελτιωθεί προκειμένου οι ρυθμίσεις τουνα γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές. Ενδεικτικά έπρεπε να αλλάξει η εξωδικαστική διαδικασία και να επιταχυνθεί κάτι που επιδιώκεται με τη νέα διαδικασία προδικαστικού συμβιβασμού.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα ενημερωθούν ακόμη από τον κ. Χατζηδάκη για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, την πρόοδο στην απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών και τις εξελίξεις στη κατασκευή των μεγάλων έργων και ειδικά των αυτοκινητοδρόμων.