Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει με αφορμή την επιστράτευση της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς και τη στάση που θα κρατήσουν οι καθηγητές στις πανελλαδικές που αρχίζουν την Παρασκευή.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κορυφώθηκε όταν ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση παραπέμπουν σε πολιτικές χούντας με την συνάδελφό του από τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη να αναφέρει ότι πρέπει οι καθηγητές να πάνε σπίτι τους.

Ακολουθεί απόσπασμα του διαλόγου στον «αέρα» και σχετικό βίντεο

Στρατούλης: Προσπαθείτε να χρεώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών που έχουν παρθεί με συντριπτική πλειοψηφία.

Βούλτεψη:
Δεν χρέωσα τίποτα εγώ. Πρέπει να πάνε σπίτι τους οι καθηγητές.

Στρατούλης: Δεν συμφωνούμε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ότι τρελάθηκαν όλοι αυτοί να αποφασίσουν απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το ξέρουν οι εκπαιδευτικοί ότι δημιουργούνται προβλήματα. Αλίμονο αν δεν έχει καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία των καθηγητών.

Βούλτεψη: Η ηγεσία των καθηγητών τυφλώθηκε…

Στρατούλης: Ποιος λογικός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι πολιτική τρέλα το να έρχεσαι δεκαπέντε μέρες πριν τις πανελλαδικές και να κάνεις αυτά.

Βούλτεψη: Πολιτική τρέλα είναι να πας να κάνεις απεργία μέσα στις πανελλαδικές.