«Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν μεγάλο λάθος», είπε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι μπορεί να βρίσκεται στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου αλλά θέλει να ολοκληρώσει το έργο του. «Έχω μακρύ δρόμο μπροστά μου. Θέλω να πετύχω σε αυτό που κάνω τώρα. Επιδίωξή μου είναι να συνεχίσω να έχω τη στήριξη των τριών κομμάτων», είπε.

Και τόνισε πως «σαφώς την μεγαλύτερη στήριξη τη δίνει ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο έχουμε γίνει φίλοι. Προερχόμαστε από τελείως διαφορετικούς χώρους. Εμένα, ο πατέρας μου ανήκε στην Αριστερά. Δεν γεννήθηκα, όπως είπατε, ΠΑΣΟΚ. Προέρχομαι από έναν πιο αριστερό ακόμη χώρο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι «Αυτό που μας ενώνει με τον Αντώνη Σαμαρά είναι η επιθυμία μας να σωθεί η χώρα. Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς να κουβεντιάσω για προσωπικά πολιτικά ζητήματα. Έχω πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μου και πρέπει να πετύχω αυτό που κάνω τώρα».

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμη ότι η σχέση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης είναι πολύ καλή.

Για τα ζητήματα της οικονομίας υποστήριξε ότι: «Όσο ακόμη χρωστάμε δάνεια, θα πρέπει να τα αποπληρώσουμε και θα πρέπει να είμαστε σε μία συμφωνία με τους εταίρους μας». Ανέφερε ότι «τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα τη δούμε τον Ιούνιο» και «μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή».
Αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Το να λέμε, θα μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνιο είναι μια μη αληθής πολιτική στάση

Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος ακόμη και τώρα πετυχαίνουμε βελτιώσεις με σκληρή διαπραγμάτευση».

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι κυκλοφορεί στο δρόμο και συζητά με τους απλούς πολίτες. «Πάντα κυκλοφορούσα στο δρόμο. Στο πλοίο πολλοί ήρθαν και μου μίλησαν. Ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν. Ρωτούσαν γιατί φτάσαμε εδώ. Μου κάνει εντύπωση η ωριμότητα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.